Liao: Een Moderne Renovatie van een Oudere Woning

Een project van Chiu Hung Cheung

Inleiding

Een oude woning, vol herinneringen, ondergaat een renovatie en transformatie door het ontwerpteam van Chiu Hung Cheung. Het resultaat is een energieke en ruimtelijk uitgebreide woonruimte. Door gebruik te maken van subtractief ontwerpen behouden de ontwerpers enkele kenmerken van het oorspronkelijke huis, zoals hoogwaardige materialen, een vierkante indeling en een goede lichtinval. Met specifieke en impliciete methoden creëren ze een moderne en comfortabele sfeer in het project.

De ontwerpers passen niet alleen opbergvakken toe in de hal, maar maken ook gebruik van speciale kamerschermen aan de zijkant. Het team past technieken toe om het interieur aan te passen. Het metalen roosterkamerscherm naast de ingang is een poging van de ontwerpers om een balans te vinden tussen transparantie en verborgenheid, geïnspireerd door een bijzondere stoel die door de klanten is gekocht. De stoel lijkt op een kunstwerk met een rijke expressie van roosters. Met vergelijkbare elementen in de interieurdecoratie willen de ontwerpers consistente en mooie expressie-elementen integreren in de woning.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder metalen verfcompartimenten, houten kernplaten, geborsteld staal fineer, ijzeren meubels, sandelhouten vloeren, speciale verf, glas en non-woven stof. De totale oppervlakte van de woning bedraagt ongeveer 165,29 vierkante meter. De ruimte omvat een entree, garderobe, woonkamer, eetkamer, keuken, opslagruimte, studeerkamer, hoofdslaapkamer, twee kinderkamers, twee badkamers en twee kleedkamers.

In het privégedeelte van de woning heeft het team voor elke slaapkamer een passende privéruimte gepland, inclusief een eigen kleedkamer en badkamer. Zo hebben alle gezinsleden een comfortabele en afgezonderde privéruimte. Voor de tweeling van de klanten hebben de ontwerpers een schattige en bijzondere slaapkamer ingericht. Om het beeld van de tweeling te benadrukken, zijn er twee eenpersoonsbedden, twee vergelijkbare bureaus en een kleedkamer op kinderhoogte geplaatst, waardoor een interessante en levendige kinderkamer is gecreëerd.

Het project werd voltooid in augustus 2020 in het Xinyi-district in Taipei.

De ontwerpers hebben bij het ontwerpen van deze woning rekening gehouden met de wensen van de vrouwelijke klant, die een abstract gevoel heeft als het gaat om het uitdrukken van haar thuis. Met een meerlaagse schoenenopslag hebben ze een garderobe gecreëerd die lijkt op een mysterieuze verzamelplaats. Het team heeft ervoor gezorgd dat de ruimte ruimtelijk blijft door het gebruik van een specifieke indeling en glazen schuifdeuren. Hierdoor is een gewenste garderobe ontstaan die elke vrouw wil hebben.

Door vast te houden aan het ontwerpprincipe van "herstellen in plaats van vervangen" en een matig decoratieplan te maken op basis van de kenmerken van de omgeving, kan het ontwerp een echte impact op het leven hebben. Het team heeft voldaan aan de visuele verwachtingen van de klanten met betrekking tot de "grijze muur" en heeft rekening gehouden met de psychologische impact van kleur in de leefruimte. Daarom zijn er flitsende kleuren gebruikt op de tv-muur en de muur bij de ingang, waarbij een lichtgrijze kleur is toegevoegd om de ruimte interessanter te maken.

Het ontwerp van Liao is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OD Studio
Afbeeldingscredits: Blue
Projectteamleden: Chiu-Hung Cheung, Chun-Jen Huang, Liang-Ting Lin, Chun-Yu Wang
Projectnaam: Past Reborn
Projectklant: OD Studio


Past Reborn IMG #2
Past Reborn IMG #3
Past Reborn IMG #4
Past Reborn IMG #5
Past Reborn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp