Forest Vision: Een Milieuvriendelijk en Verfijnd Kantoorontwerp

Een Unieke Samensmelting van Natuur en Technologie

Inleiding

Het ontwerpteam van Chun-He Lee en Pei-Chin Lee heeft met hun project "Forest Vision" een kantooromgeving gecreëerd die zowel comfortabel als milieuvriendelijk is. Door de grens tussen binnen en buiten te vervagen en gerecyclede materialen te gebruiken, hebben ze een helder en verfijnd kantoor ontworpen dat de natuurlijke schoonheid omarmt.

Met "Forest Vision" heeft het ontwerpteam de traditionele kantoorsfeer doorbroken door een onregelmatig ontwerp te gebruiken dat afwijkt van de standaard vierkante indeling. Ze hebben het interieur getransformeerd tot een bosachtige omgeving en hebben elementen van een honingraat en een grot geïntegreerd, die perfect aansluiten bij de natuurlijke omgeving. Grote glazen ramen zorgen ervoor dat de buitenwereld naadloos overgaat in het interieur, waardoor de afstand tot de natuur wordt verkleind.

Om dit ontwerp te realiseren, heeft het team gebruik gemaakt van verschillende technieken en materialen. Zo hebben ze bijvoorbeeld afgedankte vloermaterialen, bomen en dode takken gebruikt om een muur te creëren die lijkt op een bos. Daarnaast zijn de metalen onderdelen op de bureaus gemaakt van restmateriaal uit de industrie. In het kantoor zijn veel houten tafels en panelen te vinden, die zijn gemaakt van gerecycled drijfhout dat behandeld is om ongedierte te bestrijden. Het vloeroppervlak is voorzien van houten elementen, die een warme en natuurlijke uitstraling geven. In de vergaderruimte is gebruik gemaakt van speciaal gehard glas op de transparante vloer, waardoor het lijkt alsof vissen door de ruimte zwemmen.

Het ontwerpteam heeft ook oog gehad voor de technische specificaties van het ontwerp. Zo zijn de houten tafels gemaakt van drijfhout dat al 30 jaar geleden uit de zee is opgevist. Om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen, is het hout behandeld met warmte om ongedierte te bestrijden. Daarnaast is er een lang laag kastje gemaakt van gerecycled materiaal, dat zowel als opbergkast dient als ruimte biedt voor boeken. De waterleidingen zijn vormgegeven als boomstammen, waarbij het bovenste deel de vorm heeft van een boom die bescherming biedt aan de klanten en tegelijkertijd de leidingen verbergt.

Het ontwerp van "Forest Vision" zorgt voor een unieke interactie tussen de gebruikers en de ruimte. Door de kantoorsfeer te transformeren naar een weelderig bos, voelen de klanten zich verbonden met de natuur. De luchtwortels van de bomen verbinden de verschillende tafels en creëren een gevoel van samenhang. Daarnaast zorgen de houten elementen en de glazen panelen ervoor dat de klanten zich vrij kunnen bewegen in de ruimte en efficiënt kunnen werken.

Het project "Forest Vision" is in juli 2018 voltooid in Yuanli Township, Miaoli County. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de relatie tussen mens en natuur en heeft deze kennis toegepast in het ontwerp. Door gerecyclede materialen te gebruiken en de natuurlijke elementen te integreren, hebben ze een kantooromgeving gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl.

Het ontwerp van "Forest Vision" is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische vaardigheden en artistieke kwaliteiten van het ontwerpteam. Het ontwerp wekt bewondering en verwondering op en creëert een positieve en inspirerende sfeer.

Met "Forest Vision" heeft het ontwerpteam van Chun-He Lee en Pei-Chin Lee een kantooromgeving gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een unieke verbinding met de natuur tot stand brengt. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen en de natuurlijke elementen te integreren, hebben ze een milieuvriendelijk en verfijnd ontwerp gerealiseerd dat de grenzen van de traditionele kantoorsfeer doorbreekt. "Forest Vision" is een inspirerend voorbeeld van hoe technologie en natuur harmonieus kunnen samengaan in een moderne werkomgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiao Chiang Interior Design
Afbeeldingscredits: Chiao Chiang Interior Design
Projectteamleden: Chun-He Lee, Pei-Chin Lee
Projectnaam: Forest Vision
Projectklant: Chiao Chiang Interior Design


Forest Vision IMG #2
Forest Vision IMG #3
Forest Vision IMG #4
Forest Vision IMG #5
Forest Vision IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp