Evolution Design presenteert het revolutionaire leercentrum 'Square'

Een innovatieve benadering van leren en onderwijzen in een dynamische en aanpasbare omgeving

Ontworpen door Evolution Design, is 'Square' een experimenteel veld voor nieuwe, toekomstgerichte vormen van leren en onderwijzen. Het is niet zomaar een universiteitsgebouw, maar een thuis voor nieuwe ideeën en concepten, experimenten en debatten.

Square is gebouwd als een open raster, gebaseerd op het concept van ononderbroken connectiviteit en multifunctionaliteit. Alle ruimtes kunnen worden gebruikt voor dynamische leer- en onderwijsscenario's - van communicatie, samenwerking en presentaties in grote groepen tot concentratie en individueel werk. De meeste ruimtes zijn daarom uitgerust met verplaatsbaar meubilair en apparatuur die perfect aansluiten bij de eisen van het evenement en het aantal aanwezige personen.

Om de dagelijkse veranderingen in het ruimtegebruik te accommoderen, hebben de interieurarchitecten een op maat gemaakt toolbox-concept ontwikkeld - een set elementen zoals meubels, presentatieapparatuur, een opvouwbaar podium, tapijten en planten - die allemaal gemakkelijk kunnen worden gecombineerd om onderscheidende indelingen en sferen binnen de open plaza te creëren. Om de ruimtelijke veelzijdigheid te vergroten, zijn de meeste items - van stoelen en krukken tot whiteboards, tafels en planten - voorzien van zwenkwielen waardoor de items vrij kunnen worden verplaatst.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 7000 vierkante meter, heeft Square twee bovenverdiepingen, een begane grond en een kelder. Square bestaat uit open ruimtes - ontworpen als een inspirerende reis door het gebouw - en vijftien kamers verdeeld over drie verdiepingen. De begane grond verwelkomt bezoekers met een cafetaria, een lounge, leerzalen en pop-up evenementen en de belangrijkste open plaza. Dit is een bruisende ruimte waar de activiteiten dagelijks veranderen: variërend van evenementen met deelname van externe gasten tot workshops, masterclasses en cursussen, en studenten die in groepen aan hun projecten werken.

De Universiteit van St. Gallen streeft ernaar een symbool van innovatie in het onderwijs te worden en het nieuwe leercentrum is een belangrijke stap om dit doel te bereiken. Gebouwd als een prototype voor de universiteit van de toekomst, moedigt Square de dialoog aan tussen wetenschap, samenleving, bedrijfsleven, politiek en cultuur. In de grootste fondsenwervingscampagne in de geschiedenis van de universiteit, ontving de Hsg Foundation ongeveer 65 miljoen Zwitserse frank aan donaties om Square te bouwen en om de inhoudelijke ontwikkeling in de beginfase te ondersteunen.

De belangrijkste taak was het ondersteunen van het team van de artistiek directeur bij het modelleren van talloze leer- en evenementenscenario's die in Square kunnen plaatsvinden en het ontwikkelen van een uitgebreid schema van meubels, presentatieapparatuur en architectonische elementen die aan de huidige en toekomstige gebruik van de ruimte zouden voldoen. Daarnaast hebben we ook de cafetaria en alle 15 leer- en vergaderruimtes ontworpen.

Square, of het leercentrum van de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland, is een inspirerende en levendige omgeving voor leren en onderwijzen en biedt studenten, docenten en de bredere samenleving een toekomstgericht platform voor uitwisseling, dialoog en verrassende ontmoetingen. Het gebouw is ontworpen door Sou Fujimoto en het architectenbureau Evolution Design kreeg de taak om een leerconcept te creëren dat reageert op de innovatieve leer- en onderwijsformaten en maximale flexibiliteit in de toekomst mogelijk maakt. Het interieurconcept is daarom dynamisch en aanpasbaar.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Zilveren A' Design Award: Toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Evolution Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #2: Gataric Fotografie, 2022. Image #3: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #4: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #5: Photographer Peter Wuermli, 2022.
Projectteamleden: Carolin Michalka Jessica Mentz Zhiyang Chiu Patrik Uihlein Dariusz Florczak Stuart Dickens
Projectnaam: Square
Projectklant: Evolution Design


Square IMG #2
Square IMG #3
Square IMG #4
Square IMG #5
Square IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp