Hermosa 21: Een samensmelting van natuur en stedelijke levensstijl

Ken Thong's natuur-geïnspireerde terrasvilla combineert modern design en comfort

Geïnspireerd door de groene omgeving en een ontspannen levensstijl, is Hermosa 21 een project dat de rustgevende sfeer van de natuur naar het interieur brengt. Dit artikel belicht de unieke kenmerken van dit project, de technologieën die zijn gebruikt om het te realiseren, en de uitdagingen die zijn overwonnen tijdens het ontwerpproces.

Ken Thong's Hermosa 21 project is een terrasvilla die de rustgevende sfeer van de natuur naar het interieur brengt. Geïnspireerd door de groene omgeving en een ontspannen levensstijl, is de achtertuin de hoofdlandschap en natuurlijk licht voor het gemeenschappelijke gebied om de rustgevende sfeer van de omgeving te vangen en te vertalen naar de binnenruimtes. Het ontwerp combineert een natuur-geïnspireerde open concept indeling met een ontspannen levensstijl, visueel verbonden met elk gebied in een stedelijke en comfortabele stijl door het mengen van speelse kleuren en vormen.

Hermosa 21 onderscheidt zich door de moderne neutrale tinten die verfrissende pops van kleuren en vormen in de vorm van schilderijen en accentmeubilair bevatten. Verschillende texturen en materialen creëren interessante lagen voor de bewoners om de verjongende sfeer van de omgeving in stijl en comfort te genieten. De focus van het ontwerpteam was om ervoor te zorgen dat de algehele ruimte voldoende natuurlijk licht heeft, evenals een ononderbroken luchtstroom door het open-layout interieur om de interactie en communicatie voor het gezin te verbeteren.

De villa is gerealiseerd met natuurlijke bouwmaterialen die overeenkomen met het natuur-geïnspireerde concept. De hoofdmuur in de woonkamer is bekleed met cementachtig pleisterwerk om de dubbele hoogte te benadrukken. Daarnaast zorgt een op maat gemaakte lichtsculptuur, die bestaat uit kleine ronde wandlampen, voor een warme sfeer in de woonkamer en dient het ook als displayfunctie. De vloer van de natte keuken is vervangen door kiezelwasafwerkingen om het algehele concept te matchen en voor eenvoudig onderhoud.

Hermosa 21 is een terrasvilla van 2.741 vierkante voet met 5 slaapkamers en 5 badkamers. Het project begon in juli 2021 in het schilderachtige district Shah Alam in Selangor, Maleisië en werd voltooid in januari 2022. Het project werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

De uitdagingen van het project omvatten het voldoen aan de verzoeken van de huiseigenaar om de bestaande indeling van de hoofdslaapkamer te herontwerpen om een inloopkast, een aparte wasruimte en een badkuip in de hoofdbadkamer op te nemen met minimale sloopwerkzaamheden. Om praktisch en kostenefficiënt te zijn, bleef de bestaande badkamerpositie behouden en werd deze gescheiden door een schuifglazen deur, en werd een verhoogd platform toegevoegd als hoek voor de badkuip, passend bij de nieuwe 'zijn' en 'haar' wastafelset en een op maat gemaakte hangende spiegel in een retro-chique sfeer.

Hermosa 21 is een perfecte illustratie van hoe een balans kan worden gevonden tussen natuur en stedelijke levensstijl. Het is een eerbetoon aan het vermogen van Ken Thong om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, en die de bewoners in staat stelt om de verjongende sfeer van hun omgeving in stijl en comfort te genieten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ken Thong
Afbeeldingscredits: TWJPTO
Projectteamleden: Ken Thong
Projectnaam: Hermosa 21
Projectklant: Ken Thong


Hermosa 21 IMG #2
Hermosa 21 IMG #3
Hermosa 21 IMG #4
Hermosa 21 IMG #5
Hermosa 21 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp