Xi'an Qinhan New City Villa

Een weelderige residentie geïnspireerd door de welvaart van de Tang-dynastie

Als startpunt van de Zijderoute heeft Xi'an een overvloed aan historische en culturele bronnen en een zeer bijzondere geest. Om deze rijke geschiedenis te eren, heeft het ontwerpteam van Bo Jing Design een unieke villa gecreëerd die de welvaart van de Tang-dynastie weerspiegelt.

De oorspronkelijke vier verdiepingen tellende villa is geoptimaliseerd door het ontwerpteam, waarbij de kelder een tussenverdieping heeft gekregen. Hierdoor is de twee verdiepingen tellende kelder omgetoverd tot een ruimte voor het gezin om te ontspannen en te vermaken.

Op de begane grond wordt de eet- en woonkamer omringd door een U-vormige binnenplaats, wat resulteert in een ruimtelijke indeling met twee aparte ruimtes. De tweede verdieping is voornamelijk bedoeld als rustgebied. Het ontwerp legt de nadruk op de indeling van de master bedroom, die een gevoel van ceremonieel vertoon heeft.

De ruime horizontale ruimte biedt een ontvangstruimte en een open studiegebied. De stenen vloer en de beige houtfineerwand bepalen de toon van de algehele ruimte. Het prachtige architecturale complex is op een esthetische manier verwerkt tot een abstract schilderij aan de muur, dat de koninklijke pracht van de oude keizerlijke hoofdstad laat zien. Bovendien zijn andere traditionele elementen geabstraheerd tot patronen op schermen, handgrepen en metalen ornamenten.

De villa is gelegen in Xi'an en het project duurde van maart 2019 tot oktober 2019. Het ontwerp is gerealiseerd door het gerenommeerde ontwerpbureau Bo Jing Design, onder leiding van de hoofdontwerpers Andy, Kevin, Leo, Coco en Allison. Het team van ontwerpers bestond uit MK, Kitty, Simon, Juno en Jason.

Deze prachtige villa is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn eerbetoon aan de welvaart van de Tang-dynastie en zijn unieke architectonische kenmerken is de Xi'an Qinhan New City Villa een ware blikvanger en een ode aan de rijke geschiedenis van Xi'an.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bo Jing Design
Afbeeldingscredits: N/A
Projectteamleden: Design firm: Shenzhen Bo Jing Design Cheif designers: Andy, Kevin, Leo, Coco, Allison Design team: MK, Kitty, Simon, Juno, Jason
Projectnaam: Xi'an Qinhan New City Villa
Projectklant: Bo Jing Design


Xi'an Qinhan New City Villa IMG #2
Xi'an Qinhan New City Villa IMG #3
Xi'an Qinhan New City Villa IMG #4
Xi'an Qinhan New City Villa IMG #5
Xi'an Qinhan New City Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp