Minimalistisch Bergtop Appartement in Hong Kong

Een ontwerp van Michael Wong

Inleiding

Dit ontwerp richt zich op de interactie tussen de buitenruimtes met natuurlijke en vredige uitzichten en de interne ruimte van het appartement. Het concept van mnb design studio werd geïnspireerd door het uitzicht op de bergen tijdens hun eerste bezoek aan de locatie. Ze wisten dat ze het uitzicht zoveel mogelijk wilden integreren in het ontwerp. Het ontwerpteam wilde ook ruime, natuurlijke en comfortabele elementen toevoegen om het landschap buiten aan te vullen. Hoewel elke berg zijn unieke vorm heeft, creëren bergketens een nieuwsgierig ontwerp met een 'ebb en flow'. Ze wilden deze elementen van buiten naar binnen brengen en er een perfect ontspannen thuis van maken voor het gezin.

De schone, minimalistische schuine plafonds leiden de ogen naar het uitzicht op de bergen. Het plafond is op deze manier ontworpen om het gevoel te imiteren van op de top van een berg staan.

Een 2-in-1 'open haard' en boekenkastkast loopt langs de tv-muur, met een comfortabele stoffen bank en een tapijt. Het ontwerpteam gebruikte houten materialen voor het eetgedeelte, met details van de dressoir en deuren die de vorm van heuvels nabootsen. De kinderkamer is ontworpen om op een kampeerplaats te lijken.

Om dit ontwerp te realiseren, werden terrazzo steen, massief houten vloeren, multiplex met houtfineer en op maat gemaakte muurverf gebruikt.

Een jong stel met een baby vroeg mnb design studio om het interieur van hun 765 vierkante meter grote appartement in Hong Kong opnieuw vorm te geven. Het kostte veel logistieke planning, zoals communicatie tussen het ontwerpteam, de klant, de bouwers en de leveranciers, om hun gewenste appartement te realiseren.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op het gevoel van vrede en voldoening dat men ervaart wanneer men de top van een berg bereikt. mnb design studio wilde dit gevoel nabootsen door een interieur te creëren dat geïnspireerd is op bergtoppen. De natuurlijke schoonheid van de omgeving is een uitstekend concept om in het ontwerp te integreren. Naast de esthetische eigenschappen helpen verschillende verborgen opbergruimtes ook om een schone, minimalistische en ruime omgeving te behouden.

Het ontwerpproces begon in januari 2021 en de bouw startte in maart 2021. Het project werd in augustus 2021 voltooid in Hong Kong.

mnb design studio heeft zowel veld- als secundair onderzoek uitgevoerd om dit ontwerp te ontwikkelen. Ze hebben met de klant gesproken over hun levensstijl en hobby's om een bevredigend ontwerp te creëren dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Daarnaast hebben ze verschillende winkels bezocht om geschikte materialen en texturen te vinden die het beste bij het ontwerp passen.

Er waren verschillende uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp. Ten eerste moest er een duurzaam en duurzaam ontwerp worden gecreëerd dat bestand is tegen langdurig gebruik. Ten tweede moesten de basisbehoeften van de klant worden begrepen om een perfect thuis voor hen te creëren. Het ontwerp omvatte veel verschillende onderdelen, zoals nieuwe planken, deuren en meubels gemaakt van verschillende materialen. Alles moest precies zijn en naadloos passen, wat een uitdaging was voor zowel de ontwerpers als de bouwers op locatie. Materiaalselectie en consistentie zijn essentieel, en het thema moet consistent zijn in het hele appartement, van de entree tot de slaapkamer.

Dit ontwerp richt zich op de interactie tussen de buitenruimtes met natuurlijke en vredige uitzichten en de interne ruimte van het appartement. Het uitzicht op de bergen inspireerde het concept van mnb design studio, en ze wilden het uitzicht zoveel mogelijk integreren. Hoewel elke berg zijn unieke vorm heeft, creëren bergketens een nieuwsgierig ontwerp met een 'ebb en flow'. Ze wilden deze elementen van buiten naar binnen brengen en er een perfect ontspannen thuis van maken voor het gezin.

Afbeeldingcredits: mnb design studio

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Michael Wong
Afbeeldingscredits: mnb design studio
Projectteamleden: Michael Wong Bernice Tam
Projectnaam: Home MJ
Projectklant: Michael Wong


Home MJ IMG #2
Home MJ IMG #3
Home MJ IMG #4
Home MJ IMG #5
Home MJ IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp