Xifang Vanke Liangyujiuyuan: Een Unieke Modelwoning die Kunst en Mode Combineert

Een Ontwerp van Renata Yin

Inleiding:

Vandaag delen we twee voorbeelden van modelwoningen die zijn ontstaan uit de individuele interesses en voorkeuren van de eigenaren. Geïnspireerd door kunst en design combineren ze het thema van 'coldplay' met eenvoud, waardoor er een harmonieus evenwicht ontstaat tussen schijnbaar verschillende stijlen en de unieke kenmerken van een gezin.

De hedendaagse jongeren kunnen niet zonder zowel kunst als mode. Als een tak van de nieuwe golf van kunst kan Chaowan jongeren altijd een gedurfde en energieke artistieke ervaring bieden, en mensen die ervan houden, durven hun ware zelf te uiten. Zelfs als je ouder wordt, heb je nog steeds een nieuw hart dat je niet wilt veranderen voor de wereld, en heb je meer dan anderen behoefte aan een functionele presentatie in je ruimte.

Deze unieke modelwoning is ontworpen om een meeslepende atmosfeer te creëren met een race-thema, waarbij de zintuiglijke waarneming tussen realiteit en fictie, realiteit en fantasie wordt uitgedaagd door de driedimensionale visuele zintuigen van de ruimte vorm te geven. De begane grond fungeert als een openbare ruimte voor familie-entertainment en activiteiten, met voordelen zoals een open en transparant zicht. De eetkamer is horizontaal geplaatst en heeft grote schuifdeuren die de grenzen tussen binnen- en buitenruimtes vervagen. Het fijne lijnenspel van walnoothoutfineer dient als ondergrond voor grootformaat zacht wit marmer en vormt samen een eenvoudig kunstwerk met grote lege ruimtes. Daglicht stroomt binnen en laat de natuurlijke schoonheid en verschillende niveaus zien.

Deze modelwoning heeft een oppervlakte van 93㎡/156㎡ en is gerealiseerd met behulp van materialen zoals leer, metaal en marmer. Het ontwerpteam, bestaande uit Renata Yin, Emma Zhang en Luis Lv, heeft samengewerkt om dit unieke project tot leven te brengen. Het project begon in augustus 2020 in Shanghai en werd in december 2020 voltooid in Hangzhou.

De indoor bewegingslijnen zijn compact en eenvoudig, met een ruime en lichte leefruimte. Het kleurenschema is gebaseerd op wit en lichtgrijs, met een hoge tolerantie voor individualiteit door middel van zachte decoratie en kunstwerken in olijfgroen. Het eenvoudige en sobere behang en de lambrisering zorgen voor een rijke textuur en creëren een elegante sfeer.

De uitdaging bij het ontwerpen van deze modelwoning was om kunst en mode op een unieke manier te combineren. Als een tak van de nieuwe golf van kunst kan Chaowan jongeren altijd een gedurfde en energieke artistieke ervaring bieden, en mensen die ervan houden, durven hun ware zelf te uiten. Vandaag delen we twee voorbeelden van modelwoningen, waarbij de eigenaren hun individuele interesses als uitgangspunt namen en deze vermengden met het 'coldplay'-thema, waardoor er een harmonieus evenwicht ontstaat tussen schijnbaar verschillende stijlen en de unieke kenmerken van een gezin.

Deze unieke modelwoning, ontworpen door Renata Yin, is een perfecte combinatie van kunst en mode. Het biedt jongeren een gedurfde en energieke artistieke ervaring en stelt hen in staat om hun ware zelf uit te drukken. Zelfs als je ouder wordt, heb je nog steeds een nieuw hart dat je niet wilt veranderen voor de wereld, en heb je meer dan anderen behoefte aan een functionele presentatie in je ruimte.

Deze modelwoning is een inspirerend voorbeeld van hoe kunst en design kunnen samenkomen om een unieke leefomgeving te creëren. Het is een viering van individualiteit en zelfexpressie, en een weerspiegeling van de hedendaagse jongerencultuur.

Afbeelding credits: Zhang Daqi

Intellectueel eigendom: If Design

Awards en erkenning: Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken in de branche en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ac Design
Afbeeldingscredits: Zhang Daqi
Projectteamleden: Emma Zhang, Luis Lv
Projectnaam: Xifang Vanke Liangyujiuyuan
Projectklant: Ac Design


Xifang Vanke Liangyujiuyuan  IMG #2
Xifang Vanke Liangyujiuyuan  IMG #3
Xifang Vanke Liangyujiuyuan  IMG #4
Xifang Vanke Liangyujiuyuan  IMG #5
Xifang Vanke Liangyujiuyuan  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp