Hengqin Mansion: Een samensmelting van Kunst en Leven

Ontworpen door Iw Bw: Een vooruitstrevend en duurzaam woonproject

De Hengqin Mansion, ontworpen door Iw Bw, is een unieke residentiële woning die de geest van het landschap integreert met moderne filosofie. Het project, gelegen in het financiële hart van Zhuhai, biedt een visueel feest van de eenheid van zee en lucht, terwijl het een nieuwe manier van leven creëert in de elitekring.

De inspiratie voor het ontwerp van de Hengqin Mansion is afkomstig van het landschap en de moderne filosofie. De ontwerper heeft de ruimte vrijgemaakt, zowel wat betreft de indeling van de ruimtelijke functies als de boogdraaiing van het meubilair. Dit is zorgvuldig berekend en overwogen om de transparante ruimte te verbinden met het binnen- en buitenlandschap, waardoor het interieur een natuurlijke en getextureerde vitaliteit krijgt.

Wat de Hengqin Mansion onderscheidt van andere ontwerpen, is de symbiose tussen kunst en leven. Het project is dicht bij de bruisende stad, maar trekt zich terug in een poëtische en elegante omgeving. De ontwerper heeft een beige toon gebruikt om door de hele ruimte te lopen, met details die verweven zijn met koffie en bruin, en een lichte warme toon die de hele ruimte bedekt.

De belangrijkste materialen in dit project zijn roestvrij staal, glas, massief hout, FRP en acryl. Het project beslaat in totaal 239 vierkante meter. De ontwerper heeft elementen zoals de zee die in de lucht smelt, berggebouwen en dergelijke toegevoegd. De eettafel en eetstoel zijn vereenvoudigd, en esthetiek, textuur en bruikbaarheid worden toegekend aan de ontwerpvorm.

De Hengqin Mansion is een creatief en vooruitstrevend duurzaam woonproject. Het staat in het financiële hart van Zhuhai, met uitzicht op Macao Taipa en de Xiwan-brug, en echoot de Macao Tower van verre. Het project begon in december 2021 in Zhuhai en werd in maart 2022 in Zhuhai voltooid.

De uitdagingen van het ontwerp waren onder andere het matchen van meubels met de kleurtoon van de ruimte, het letten op vloeiende lijnen, een zachte en gladde boogbank, en de willekeurige rangschikking van de enkele stoel en salontafel. De ornamenten zijn slim gedecoreerd in de ruimte. Terwijl ze de ruimtelijke niveaus verrijken, geven de ornamenten schoonheid en niveau vrij, en weerspiegelen ze het gevoel van hoge kwaliteit en ontwerp vanuit de verfijnde details.

Het totale ontwerp streeft naar milieubescherming en duurzame ontwikkeling, en selecteert koolstofarme en milieuvriendelijke decoratiematerialen en geïmporteerd meubilair om een gevoel van ruimtelijke sfeer te creëren. De slimme technologie residentie is gecombineerd met het kustpark buiten het raam en de prachtige natuurlijke omgeving, en het gevoel van kwaliteit van de overlopende ruimte is van nature divergent.

De Hengqin Mansion heeft de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: IW BW
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer IW&BW, Hengqin Mansion, 2022. Image #2: Photographer IW&BW, Hengqin Mansion, 2022. Image #3: Photographer IW&BW, Hengqin Mansion, 2022. Image #4: Photographer IW&BW, Hengqin Mansion, 2022. Image #5: Photographer IW&BW, Hengqin Mansion, 2022.
Projectteamleden: Chief Designer: Coco Chan Assistant Designer: Hong Xu Assistant Designer: Yuanfei Huang
Projectnaam: Hengqin Mansion
Projectklant: IW BW


Hengqin Mansion IMG #2
Hengqin Mansion IMG #3
Hengqin Mansion IMG #4
Hengqin Mansion IMG #5
Hengqin Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp