Poly City Gather: Een Kunstzinnig Verkoopcentrum

Een Meesterwerk van Melody Lau

Inleiding

Het Poly City Gather, ontworpen door Melody Lau, is een verkoopcentrum dat kunst, architectuur en design combineert. Het centrum is gelegen in Shijiazhuang, China en werd in augustus 2022 voltooid. Met een oppervlakte van 1250 vierkante meter is het een van de top high-end City series eigendommen van Poly Group.

Onderkop: Een Unieke Benadering

Lau heeft gekozen voor een unieke benadering door de functie om te keren en de vorm te deconstrueren. In plaats van ingewikkelde versieringen te gebruiken, heeft de ontwerper eenvoudige vormen en heldere elementen uit de complexiteit van de natuur gehaald. Deze creatieve benadering resulteert in een constante vitaliteit in de harmonie van functionele indeling, esthetiek en zintuiglijk plezier.

Body: Een Artistieke Beleving

Het Poly City Gather biedt een artistieke beleving aan bezoekers. Het 12 meter hoge, 9 meter open atrium creëert een gevoel van oneindige fantasie, waar alles leeg is en in stilte wordt waargenomen. Terwijl men hier rondwandelt, volgen de ogen onbewust het heldere licht en de donkere schaduw. De pure witte textuur, regelmatige lijnen van inkepingen en gelaagde holle details roepen het beeld op van gelaagde bergen, waardoor mensen zich in een volledig artistiek rijk van vrijheid wanen.

De midair corridor is uniek in zijn natuurlijke schoonheid en stelt bezoekers in staat om de emotie van natuur en kunst te ervaren terwijl ze vrij ademen. Met een hoogte van 12 meter en een verbluffend symmetrisch patroon omhult het elegante marmer een bewegend tafereel in een plechtige vestibule. De ontwerper verzacht de contour van de muren, voegt transparante glazen scheidingswanden en een gebogen reeks kroonluchters toe, en gebruikt licht als medium om de artistieke esthetiek van de ruimtelijke textuur over te brengen.

Conclusie: Een Samensmelting van Natuur, Kunst en Architectuur

Het Poly City Gather is een meesterwerk dat de symbiose tussen natuur, kunst, architectuur en ruimte belichaamt. Door de functionele indeling, esthetiek en zintuiglijke vreugde in balans te brengen, heeft Melody Lau een ruimte gecreëerd die tot leven komt. Met zijn unieke benadering en artistieke beleving biedt het verkoopcentrum een onvergetelijke ervaring aan bezoekers.

Image Credits: Fotograaf One Thousand Degrees Vision

Awards en Onderscheidingen: Het Poly City Gather heeft de prestigieuze Golden A' Design Award gewonnen in de categorie A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen. Ze belichamen buitengewone excellentie en hebben een significante impact op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Melody Lau
Afbeeldingscredits: Photographer One Thousand Degrees Vision
Projectteamleden: Melody Lau
Projectnaam: Poly City Gather
Projectklant: Melody Lau


Poly City Gather IMG #2
Poly City Gather IMG #3
Poly City Gather IMG #4
Poly City Gather IMG #5
Poly City Gather IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp