Blue Sky: Een Luxe Industrieel Ontwerp met Turkse Blauwe Accenten

Een Unieke Residentiële Ruimte Gecreëerd door Yu Ju Lin

Inleiding:

De Blue Sky, ontworpen door Yu Ju Lin, is een adembenemend residentieel project dat de schoonheid van de zee weerspiegelt. Met een helder thema en een harmonieuze combinatie van moderne en traditionele elementen, is dit ontwerp een perfecte weergave van de aangename klimaat van Taichung City. Het gebruik van Turkse blauwe accenten en industriële details geeft de ruimte een unieke uitstraling. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en de technologie achter dit ontwerp.

Body:

De inspiratie voor het Blue Sky ontwerp kwam voort uit de omgeving van het project, die wordt omringd door de zee. Het ontwerpteam koos ervoor om Turkse blauwe kleur te gebruiken als het hoofdvisuele concept van de ruimte, om de uitgestrektheid en ontspanning van de oceaan te symboliseren. Door het gebruik van schuine wanden wordt het oppervlak indirect verlicht en worden de originele industriële betonnen panelen op een subtiele manier belicht. Het contrast tussen de mosterdgele bank en het melanine board brengt de details van het gehele ontwerpconcept naar voren.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de regionale match met de lokale voorkeur. Het Blue Sky ontwerp past perfect bij de smaak van de bewoners van Taichung City. De Turkse blauwe kleur en de materiaalkeuze creëren een ruimte met een ruwe, geborstelde uitstraling, die tegelijkertijd eenvoudig en ontspannend is.

Om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, is er gebruik gemaakt van flexibele melanine panelen voor de deuren en opbergkasten. Daarnaast zijn er ijzeren roosters gebruikt om ruimtelijke details te creëren. In de openbare ruimtes zijn betonnen panelen en stenen gebruikt om een aardse sfeer toe te voegen. De muur van de hoofdslaapkamer is bedekt met Maleisische verf die aanvoelt als een betonnen schilderij. Op deze manier wordt de leefruimte op een eenvoudige en niet-overdreven manier verfraaid.

Een van de uitdagingen van dit ontwerp was het creëren van maximale opbergruimte in een beperkte ruimte. Het ontwerpteam heeft slim gebruik gemaakt van de hoek van de slaapkamer en heeft een op maat gemaakte opbergkast laten maken. Naast het nachtkastje is er ook een kleedruimte gecreëerd met een combinatie van bureaus en kasten. In een kleine slaapkamer moet het ontwerp de leefefficiëntie maximaliseren.

Het Blue Sky ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel. Door de originele TV-achterwand te verwijderen en te vervangen door een half glazen, half culturele stenen scheidingswand, wordt de ruimte geopend en transparanter. De deur van de studeerkamer kan volledig worden geopend en is voorzien van speciale lamellen om de continuïteit van de ruimte te behouden en de algehele ruimte-ervaring te vergroten.

Blue Sky is een project dat begon in februari 2017 en in juni 2017 werd voltooid in Taichung, Taipei. Het ontwerp is gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de voorkeuren van de klant en de lokale omgeving. Het heeft de A' Design Award Bronze gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Dit ontwerp is een perfect voorbeeld van een luxueuze industriële stijl die functionaliteit en esthetiek combineert.

Conclusie:

Het Blue Sky ontwerp, gemaakt door Yu Ju Lin, is een meesterwerk dat de schoonheid van de zee en de industriële stijl combineert. Met zijn unieke Turkse blauwe accenten en slimme materiaalkeuze, biedt dit ontwerp een ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het Blue Sky ontwerp is een ware blikvanger en een inspiratie voor liefhebbers van kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu Ju Lin
Afbeeldingscredits: Yu Ju Lin
Projectteamleden: Yu Ju Lin
Projectnaam: Blue Sky
Projectklant: Yu Ju Lin


Blue Sky IMG #2
Blue Sky IMG #3
Blue Sky IMG #4
Blue Sky IMG #5
Blue Sky IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp