Wanneer Jazz de Huiskamer Vult

Yi-Lun Hsu's Ontwerp Vermengt Ruwheid met Verfijning

In de wereld van interieurdesign brengt Yi-Lun Hsu een symfonie van stijl en functionaliteit samen in zijn nieuwste project 'Jazz'. Deze ruimte, ontworpen voor een alleenstaande man en zijn kat, is een toonbeeld van hoe moderne esthetiek en welzijnsnormen kunnen samengaan.

Het interieur van 'Jazz' is een weerspiegeling van de improvisatorische diversiteit die jazzmuziek kenmerkt. De keuze voor een grijs-zwart kleurenpalet benadrukt de textuur van blootgesteld beton, metaal en glas, terwijl het roodbruine hout een warme toets toevoegt. Deze balans tussen koel en warm creëert een uitnodigende sfeer die zowel de bewoner als zijn huisdier aanspreekt.

Yi-Lun Hsu heeft niet alleen aandacht besteed aan esthetiek, maar ook aan het welzijn van de bewoners. Door de WELL Building Standard™ te integreren, is de woning uitgerust met technologieën die de luchtkwaliteit, waterzuivering, natuurlijk licht en thermisch comfort optimaliseren. Deze aspecten dragen bij aan een gezond en comfortabel leefklimaat.

De ruimte van 165 vierkante meter is doordacht ingericht. In de hal zijn de deuren van het schoenenkastje gemaakt van triplex met geboorde gaten, wat de natuurlijke uitstraling van de materialen benadrukt. Het ruwe plafond in de eet- en woonkamer behoudt de essentie van wabi-sabi, waarbij de oorspronkelijke bescheidenheid van het gebouw wordt gerespecteerd.

De verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van een natuurlijke kalmte. In combinatie met artistieke en matte verven en zorgvuldig geselecteerde meubelstukken, straalt de ruimte een unieke en ingetogen stijl uit. Voor de kat is er een verhoogde loopbrug geïntegreerd in de open ruimte, waardoor het huisdier op een speelse manier deel uitmaakt van het interieur.

De uitdagingen bij het realiseren van dit project waren niet gering. Zo is in de kleedkamer gebruik gemaakt van geribbeld glas om natuurlijk licht door te laten en tegelijkertijd privacy te bieden. Dit vermindert de behoefte aan kunstlicht overdag. De aluminium kolomsystemen bieden flexibele opbergmogelijkheden en verhogen de opslagcapaciteit.

Met 'Jazz' heeft Yi-Lun Hsu een ruimte gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de bewoners. Het project, voltooid in november 2023 in Hsinchu City, Taiwan, is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijk en creatief ontwerpwerk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Lun Hsu
Afbeeldingscredits: Chi-Shou Wang
Projectteamleden: Yi-Lun Hsu
Projectnaam: Jazz
Projectklant: Minature Interior Design Ltd.


Jazz IMG #2
Jazz IMG #3
Jazz IMG #4
Jazz IMG #5
Jazz IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp