Toyika Xinzhuang: Een Japanse Yoshoku Restaurant Met Een Huiselijk Gevoel

Ontworpen door Hui Hsin Cheng, een ruimte die de waarde van familiebijeenkomsten benadrukt

De moderne mens besteedt veel tijd aan sociale netwerken en online media, vaak ten koste van de tijd die met familie wordt doorgebracht. Hui Hsin Cheng, de ontwerper achter Toyika Xinzhuang, heeft een ruimte gecreëerd die dit probleem aankaart en de waarde van familiebijeenkomsten benadrukt.

Toyika Xinzhuang is een Japans Yoshoku-restaurant in Xinzhuang, Nieuw Taipei City, Taiwan. Het restaurant is ontworpen door Hui Hsin Cheng, met Lin Wan Ju als mede-ontwerper. Het project begon in juni 2018 en werd voltooid in september van hetzelfde jaar.

De inspiratie voor het ontwerp kwam van de wens om een ruimte te creëren waar mensen zich vrij en ontspannen kunnen voelen, net als in een familieomgeving. De ontwerper heeft verschillende elementen van kinderspellen geïntegreerd in het ontwerp van de eetruimte, waardoor een gevoel van nostalgie en ontspanning wordt opgeroepen.

Een uniek kenmerk van het ontwerp is het gebruik van doordringende zitpartities. Deze stellen mensen in staat om een hoek te vinden die bij hen past, terwijl ze toch een gevoel van open ruimte behouden voor communicatie met anderen. De ontwerper hoopt dat deze ruimte mensen zal aanmoedigen om hun mobiele telefoons neer te leggen en zich te richten op face-to-face communicatie.

De technologie die wordt gebruikt om dit ontwerp te realiseren, omvat het vastleggen van elementen van verschillende kinderspellen en deze te transformeren en te ontwerpen in de hele eetruimte. De ingang leidt mensen naar een warme ruimte die doet denken aan een familie, met de bewegingslijnen van het raster spring spel.

De uitdaging voor de ontwerper was om de donkere, klassieke Japanse stijl van de vorige westerse restaurantketen te doorbreken en een kinderlijke en levendige sfeer te creëren. Het resultaat is een ruimte waar mensen gemakkelijk kunnen genieten van gelukkige momenten en de rituele zin van westerse gerechten op een eenvoudige en comfortabele manier kunnen ervaren.

Toyika Xinzhuang heeft in 2022 de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Alle intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten op visuele inhoud met betrekking tot dit ontwerp behoren toe aan Homeyoung interior decorating and design Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHENG HUI HSIN
Afbeeldingscredits: All images: Yana Zhezhela and Alek Vatagin / Cheng Hui Hsin(Design director),Toyika Xinzhuang,Japanese Yoshoku Restaurant, 2022
Projectteamleden: Design Director :Cheng Hui Hsin Designer: Lin Wan Ju
Projectnaam: Toyika Xinzhuang
Projectklant: CHENG HUI HSIN


Toyika Xinzhuang IMG #2
Toyika Xinzhuang IMG #3
Toyika Xinzhuang IMG #4
Toyika Xinzhuang IMG #5
Toyika Xinzhuang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp