Warm Hot Pot: Een Unieke Ervaring van Zeevruchten in Keelung

Een Nieuwe Interpretatie van een Zeevruchtenrestaurant

Warm Hot Pot is een nieuw vlaggenschiprestaurant in Keelung, Taiwan, dat een totaal andere ervaring biedt dan traditionele Taiwanese hot pot restaurants. Ontwerper Chung Chun Huang heeft met dit ontwerp gestreefd naar een interieur dat de essentie van het merk en de zeevruchten hot pot-concept weerspiegelt. Het gebruik van zwart als een van de belangrijkste kleuren in de ruimte creëert een gevoel van grandeur en maakt dit restaurant tot een unieke bestemming.

Een van de opvallende kenmerken van Warm Hot Pot is het gebruik van warm abrikoosgeel om de warme kleurtint van het interieur te benadrukken, gebaseerd op de naam van het restaurant. Dit creëert niet alleen een uniek karakter voor de ruimte, maar zorgt ook voor een duidelijk onderscheid met andere restaurants. Bovendien stimuleren zowel rood als geel volgens de wetenschappelijke kleurenpsychologie de eetlust, waardoor de gasten nog meer zin krijgen in de heerlijke gerechten die worden geserveerd.

Het ontwerp van Warm Hot Pot is gebaseerd op de lokale zeevruchten van Keelung. De ontwerper heeft het beeld van golven ontleed en dit vertaald naar een warmgele gordijn in een boogvormig patroon aan het plafond. Dit gordijn symboliseert niet alleen de verbinding met de herinneringen aan de haven en de oceaan, maar biedt ook een geheel nieuwe esthetische interpretatie. Het probeert het traditionele beeld van witte schuimkoppen en blauwe golven aan de haven te veranderen en voegt tegelijkertijd de merkidentiteit toe aan de commerciële ruimte. Daarnaast weerspiegelt de ruimte het stadsgezicht van Keelung, dat bekend staat als de grootste haven in Noord-Taiwan.

De interactie tussen het ontwerp en de gasten begint al bij de entree en loopt door naar het eetgedeelte. De vloer is bekleed met Spaanse keramische tegels in een rechte lijn, die de gasten naar binnen leiden. Deze visuele verlenging zorgt ervoor dat de gasten verder de ruimte in lopen. De prachtige totem op de Spaanse keramische tegels verwijst ook naar de Spaanse koloniale periode in Keelung in de 17e eeuw. Het moderne ontwerp combineert op slimme wijze de tijdlijn van de lokale geschiedenis. Dit zorgt niet alleen voor een interactie in de ruimtelijke flow, maar ook voor een nauwe verbinding tussen de lokale bevolking en het verleden.

Het ontwerpproject van Warm Hot Pot begon in augustus 2019 en werd in september 2019 voltooid in Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van een hot pot restaurant en de lokale zeevruchtenindustrie. Het verticale groen aan de muur van het eetgedeelte zorgt voor een verlenging van de visuele beleving en creëert een natuurlijke sfeer. De weelderige groene verticale tuin sluit perfect aan bij de verse groenten die in de gerechten worden gebruikt en weerspiegelt de biodiversiteit in Taiwan.

Het ontwerp van Warm Hot Pot bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het restaurant bevindt zich in Keelung, de noordelijkste stad van Taiwan, die bekend staat om zijn rijke oceaan cultuur en verse zeevruchten. Veel restaurants in deze regio leggen de nadruk op de versheid van de zeevruchten. Het was dan ook een grote uitdaging om het vlaggenschiprestaurant te onderscheiden en de merkidentiteit te versterken door middel van interieurontwerp. Uiteindelijk heeft de ontwerper gekozen voor donkere en zwarte kleuren, gecombineerd met warm geel en natuurlijke elementen zoals oceaangolven, houtpatronen en groene planten om een stijlvolle ruimte te creëren die zowel modern stedelijk als Japans humanistisch aanvoelt. Hiermee wordt voldaan aan de twee belangrijkste behoeften van het merk: uniciteit en een warme, comfortabele eetervaring.

Warm Hot Pot is bekroond met de Silver A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Warm Hot Pot is geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en creëert een opmerkelijk gevoel van excellentie en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HUANG CHUNG CHUN
Afbeeldingscredits: HUANG CHUNG CHUN
Projectteamleden: HUANG CHUNG CHUN
Projectnaam: Warm Hot Pot
Projectklant: HUANG CHUNG CHUN


Warm Hot Pot IMG #2
Warm Hot Pot IMG #3
Warm Hot Pot IMG #4
Warm Hot Pot IMG #5
Warm Hot Pot IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp