Burton Chengdu: Een Duurzame Sneeuwervaring

Een Unieke Retail Beleving

Deze flagship store combineert snowboarden, duurzaamheid en kunst om een unieke winkelervaring te creëren.

Burton Chengdu, ontworpen door Sa and Boo Studio, is een winkel die de essentie van snowboarden en duurzaamheid vastlegt. Het ontwerp is geïnspireerd op de natuur en vertelt het verhaal van een sneeuwrijke en duurzame toekomst. Het streven is om van Burton Chengdu een iconisch herkenningspunt in de stad te maken.

De winkel heeft een oppervlakte van 265 vierkante meter en een gevel van ongeveer 210 vierkante meter. Het ontwerp is gebaseerd op het idee van een workshop, waarin de oprichter van Burton, Jake Burton, snowboards maakte. Het combineert de traditionele Chinese houtverbindingen met moderne industriële materialen, zoals hout en metaal, om de interactie tussen natuur en industrie, traditie en innovatie, verleden en toekomst te symboliseren.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is het gebruik van gerecyclede materialen. De gevel is gemaakt van afvalmaterialen van de vorige winkel en beschadigde uitrusting van Burton. Deze materialen zijn vermalen, gemengd en opnieuw gebruikt om uiteindelijk de gevel te vormen. Het resultaat is een duurzaam en visueel aantrekkelijk ontwerp dat de waarden van Burton, namelijk mensen, planeet en sport, weerspiegelt.

De uitdaging bij het realiseren van dit ontwerp lag in het vertalen van de erfgoed en ontwikkeling van het merk. Het team heeft hard gewerkt om de winkel te voorzien van props die perfect passen bij de snowboardproducten en het merk onderscheiden van andere sportmerken. Daarnaast is er een combinatie gemaakt van oosterse en westerse architectuurstijlen, wat het ontwerp nog unieker maakt.

Met Burton Chengdu wordt niet alleen een winkel gecreëerd, maar ook een ervaring. Het ontwerp versterkt de winkelervaring van bezoekers en zorgt voor een unieke herinnering. Hierdoor wordt een sterke relatie tussen het merk en de klanten opgebouwd en wordt de passie en duurzaamheid van Burton overgebracht.

Burton Chengdu is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, architectuur, ontwerp en duurzaamheid samenkomen om een unieke retailbeleving te creëren. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Golden A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design.

Bezoek Burton Chengdu en dompel jezelf onder in de wereld van snowboarden, duurzaamheid en kunst. Laat je inspireren door het unieke ontwerp en ontdek de passie en innovatie van Burton.

Beeldcredits: Fotograaf Liu Wei

Videocredits: YinTai Group, IN99 Chengdu


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lisa Liu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Liu Wei Image #2: Photographer Liu Wei Image #3: Photographer Liu Wei Image #4: Photographer Liu Wei Image #5: Photographer Liu Wei Video Credits: YinTai Group, IN99 Chengdu
Projectteamleden: Bonnie Liao Lisa Liu Pavel Zhu
Projectnaam: Burton Chengdu
Projectklant: Lisa Liu


Burton Chengdu IMG #2
Burton Chengdu IMG #3
Burton Chengdu IMG #4
Burton Chengdu IMG #5
Burton Chengdu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp