Luxe Elegantie: Een Meesterwerk van Design

Een Residentieel Huis Ontworpen door Yueh Ju Tsai

Gelegen aan de monding van de Danshui-rivier, geniet dit huis van een prachtig uitzicht op de oceaan vanuit grote vloer-tot-plafond ramen. Om het buitenschoon naar binnen te halen, zijn vier gebogen panelen uitgebreid tot aan het dak om het beeld van golvende golven over te brengen. De gebogen leren laag is met de hand geborsteld met een speciale lak om het een rustieke uitstraling te geven en tegelijkertijd de saaiheid van donkere kleuren te verzachten. Tussen de gebogen panelen zijn zwarte spiegels geplaatst, die onder de kristallen kroonluchter gouden licht verspreiden, net als het glinsterende zonlicht dat op het oppervlak van de zee reflecteert.

Als gastenverblijf om gasten te ontvangen, is deze prachtige visuele traktatie gevuld met marmer in plaats van de warmte van een interieurontwerp voor woningen. In de stabiele toon roepen de natuurlijke steentexturen visuele spanning op. Samen met zwarte, grijze en witte kleuren in een overlappende gradatie creëren ze een stabiele en ongehaaste omgeving. Met de perfecte verhouding van metalen en spiegeloppervlakken worden extravagante licht- en schaduweffecten gecreëerd onder het gloeiende licht.

Het gebruik van grote hoeveelheden spiegelmaterialen in een donker thema creëert een sfeer die diep en diepzinnig is, maar niet zwaar. Hoewel de elementen in de ruimte voornamelijk rigide en koud zijn, is er nog steeds een matig percentage zuiver wit en grijs om de visuele temperatuur en het zicht te balanceren. De rijke aderen van marmer, lichtgrijze leren meubels en gegolfde platen aan de muur in de hoofdslaapkamer dragen bij aan de harmonie in het interieur.

Het project is in augustus 2022 voltooid in New Taipei City, Taiwan. Het ontwerp is gemaakt door Yueh Ju Tsai, een getalenteerde ontwerper die bekend staat om zijn unieke en verfijnde stijl. Het huis is een ware weerspiegeling van zijn artistieke visie en vakmanschap.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren talrijk. Om grandeur aan de ruimte toe te voegen, werden de oorspronkelijke scheidingswanden verwijderd. De nieuwe open plattegrond is transparant en verbindt tegelijkertijd de interactie van de woonkamer, keuken, wijnkast en barblad. In dit huis op het westen is de hoofdslaapkamer verbonden met de badkamer. Blootgesteld aan de hitte van de zon is de ruimte vrij van vocht. Tegelijkertijd maximaliseren de ramen de hoeveelheid licht en vangen ze het adembenemende uitzicht op.

Deze residentie is een meesterwerk van design, waarbij luxe en elegantie samenkomen in perfecte harmonie. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals titaniumgoud, kunstlak, marmer en geborsteld staal geeft de ruimte een gevoel van verfijning en exclusiviteit. De combinatie van donkere en lichte kleuren, samen met de speelse interactie van spiegeloppervlakken, creëert een unieke sfeer die zowel uitnodigend als indrukwekkend is.

Met zijn adembenemende uitzicht op de oceaan, weelderige interieur en verfijnde details is dit huis een ware oase van luxe en elegantie. Het is een plek waar men kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kan genieten van de schoonheid van design en vakmanschap.

Het ontwerp van Yueh Ju Tsai heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent en viert ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke visie en ongeëvenaarde talent heeft Yueh Ju Tsai opnieuw bewezen waarom hij een van de meest gewaardeerde ontwerpers van deze tijd is. Zijn ontwerp voor dit residentiële huis is een ware inspiratiebron voor liefhebbers van design en schoonheid.

Met zijn tijdloze elegantie en verfijnde esthetiek zal dit huis ongetwijfeld vele jaren een bron van bewondering en inspiratie zijn.

Beeldcredits: Hengyueh Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yueh Ju Tsai
Afbeeldingscredits: Hengyueh Design
Projectteamleden: Yueh Ju Tsai
Projectnaam: Luxurious Elegance
Projectklant: Yueh Ju Tsai


Luxurious Elegance IMG #2
Luxurious Elegance IMG #3
Luxurious Elegance IMG #4
Luxurious Elegance IMG #5
Luxurious Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp