Pristine Elegance: Een Modern Meesterwerk van Green House

De Verfijnde Esthetiek van een Hedendaagse Woning

Green House, een vooraanstaand ontwerpteam, presenteert Pristine Elegance, een residentieel project dat een perfecte balans vindt tussen modern design en comfortabele leefbaarheid. Geïnspireerd door de wensen van de cliënt, een jonge, toonaangevende make-upartieste, straalt het project een stijlvolle sfeer uit die zowel gastvrij als professioneel is.

De unieke eigenschappen van Pristine Elegance liggen in de minimalistische moderne stijl die het ontwerpteam heeft toegepast. Door het gebruik van zwart, wit en grijs, gecombineerd met scherpe lijnen, creëert Green House een ruimte die zowel strak als uitnodigend is. De gevel, met lichtgrijze spiegels en gestileerde openingen, zorgt voor een consistente uitstraling. De reflecties van de grijze spiegels geven de openbare ruimte een ruimtelijk gevoel.

De realisatie van het ontwerp is te danken aan een zorgvuldige selectie van bouwmaterialen, waaronder speciale verf, architectonisch betonverf, latexverf, calciumsilicaatplaat, marmer, gepolijste kwartsiettegel, Dupont kunststeen, grijs glas, houten vloeren, ijzeren onderdelen en speciaal houtfineer. Om schimmel en meeldauw te voorkomen, is het plafond van de openbare ruimte geschilderd met architectonische betonverf en is er heldere verlichting geïntroduceerd.

Pristine Elegance is een nieuw appartement met een interieur van 264,4 vierkante meter, bestaande uit twee slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en een keuken. Op verzoek van de cliënt heeft het ontwerpteam een bar gecreëerd. De oorspronkelijke eetruimte is omgebouwd tot een tweede slaapkamer, terwijl de woonkamer en de bar het hart van de ruimte vormen. De verborgen deur van de tweede slaapkamer scheidt op slimme wijze de openbare en privéruimtes.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het transformeren van een van de slaapkamers in een bar. Om te voldoen aan de renovatieregels van het gebouw en de wensen van de cliënt, heeft het team verschillende technieken toegepast om een functioneel en esthetisch aantrekkelijk resultaat te bereiken. De bar is bedekt met laminaatvloer en de hoekvloer was bijzonder uitdagend. Daarnaast is de op maat gemaakte wijnkast perfect afgestemd op de wensen van de cliënt.

De openbare ruimte van Pristine Elegance is een harmonieuze mix van grijze, witte en houtnerftinten. De vloer-tot-plafond ramen laten natuurlijk licht binnen, wat prachtig weerkaatst op de helder getextureerde houten vloer. De bar is het hoogtepunt van de ruimte, met een verhoogde vloer en kastverlichting die de aandacht trekt.

Pristine Elegance is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GREEN HOUSE
Afbeeldingscredits: GREEN HOUSE
Projectteamleden: Xun-Hua Lu
Projectnaam: Pristine Elegance
Projectklant: GREEN HOUSE


Pristine Elegance IMG #2
Pristine Elegance IMG #3
Pristine Elegance IMG #4
Pristine Elegance IMG #5
Pristine Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp