Vanke Violet: Een Paleisachtig Verkoopcentrum dat Traditionele Chinese Esthetiek Combineert met Hedendaags Design

Een Meesterwerk van Danling Chen en Shanghai ARCHI Interior Design Co.,Ltd

In de moderne Chinese stijl volgt Vanke Violet Palace Sales Center het patroon van overlapping en vouwende balken om mensen te herinneren aan de bruisende dorpen op tien mijl afstand. Dit paleisachtige verkoopcentrum is een unieke combinatie van traditionele Chinese esthetiek en hedendaags design.

Met een totale oppervlakte van 825 vierkante meter bevindt Vanke Violet Palace Sales Center zich in Changchun, China. Het ontwerpteam heeft de oosterse ritmes tussen bergen en water geïntroduceerd en het oosterse zen-gevoel gereconstrueerd met een eigentijdse textuur. De keuze van materialen, zoals houtfineer, rotsplaten en inktstenen, is gemaakt om de rustieke sfeer van de ruimte te versterken. Het interieur van de ruimte is vereenvoudigd door de vorm van overlapping en vouwende balken, wat verwijst naar het welvarende dorp Ten Mile.

Het Vanke Violet Palace Sales Center is niet alleen een verkoopcentrum, maar ook een culturele creatiezone die de levensscène benadrukt. Deze ruimte is bedoeld voor duurzaam gebruik in de latere fase. Natuurlijk warme massief houten tafels en stoelen, samen met frisse bloemenkunstwerken, creëren een comfortabele sfeer in deze ruimte.

De kinderzone in het Vanke Violet Palace Sales Center sluit aan bij de algehele sfeer van de ruimte. Het ontwerp begint met een gelukkige kindertijd en omvat kwartieren met thema's als een ouder-kind boekenbar, een handmatige zone en een aquarium.

In termen van decoratie loopt het elegante schilderij "Elegant Pine Shade" van kunstenaar Zhao Jing door het hele gebied, waardoor de ruimtelijke temperament wordt verhoogd en er een gevoel van tijdreizen ontstaat.

Een van de uitdagingen in dit project was het integreren van duizenden jaren traditionele Chinese cultuur in de ontvangstzone. De constructie maakt gebruik van pen-en-gatverbindingen, waardoor de integriteit en transparantie van de ruimte behouden blijven en tegelijkertijd de Chinese esthetiek wordt getoond.

Het Vanke Violet Palace Sales Center is een ware blikvanger en heeft daarom de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product van buitengewone excellentie dat de wereld aanzienlijk beïnvloedt met zijn wenselijke kenmerken.

Het Vanke Violet Palace Sales Center is een meesterwerk dat de grenzen van traditionele Chinese esthetiek verlegt en hedendaags design omarmt. Met zijn unieke combinatie van materialen, ruimtelijke vormgeving en culturele invloeden, biedt het een harmonieuze en inspirerende omgeving voor bezoekers.

Beeldcredits: DAQI ZHANG


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dan Ling Chen
Afbeeldingscredits: DAQI ZHANG
Projectteamleden: Shanghai ARCHI Interior Design Co.,Ltd
Projectnaam: Vanke Violet
Projectklant: Dan Ling Chen


Vanke Violet IMG #2
Vanke Violet IMG #3
Vanke Violet IMG #4
Vanke Violet IMG #5
Vanke Violet IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp