De Villa in de Natuur

Een Unieke Woning die de Schoonheid van de Natuur Omarmt

Gelegen op een perfecte plek, omarmt het huis niet alleen groen, maar wordt het ook badend in zonlicht. Je kunt de rust en stabiliteit van het bos voelen bij zonsopgang en in de avond. In plaats van het stapelen van kunstmatige materialen, weerspiegelt het gebruik van steen, stucwerk, hout en kleur in het huis de schoonheid van bergen en bossen.

Deze vrijstaande villa is ontworpen op basis van de voorkeuren en behoeften van de huiseigenaar. Natuurlijk licht en ventilatie zorgen voor uitgebreide leefruimtes en een goede luchtcirculatie op elke verdieping. Omringd door bergen is het buitenterras gemaakt van hout en vormt het een verlengstuk van de natuurlijke wereld. De villa brengt het binnen naar buiten door middel van grote ramen en transparant glas. De interactie tussen binnen en buiten is harmonieus en er heerst een comfortabele sfeer in de woning.

De villa heeft vier verdiepingen met elk een oppervlakte van 83 vierkante meter. De eerste verdieping is het openbare gedeelte met een woonkamer, eetkamer, keuken, gastenkamer en personeelsruimte. De tweede en derde verdieping zijn privéruimtes met onder andere de hoofdslaapkamer, jongenskamer, meisjeskamer en kleedkamer. Op de vierde verdieping bevinden zich een fitnessruimte, een boeddhistische hal, een audiovisuele ruimte, een kleedkamer en een spa.

De villa is ontworpen met oog voor detail en gerealiseerd met behulp van verschillende materialen zoals houtwerk, steensplinters, marmer, ijzeren onderdelen, glas, lakverf, grote fotobehang en geïmporteerde bakstenen.

De interactie tussen de verschillende ruimtes in de villa is zorgvuldig ontworpen. In het openbare gedeelte op de eerste verdieping wordt de gang in het midden van de eetkamer gebruikt als as om de ruimtes af te bakenen. In de woonkamer zorgt de ronde lijn op de hoofdtelevisiewand voor een soepele verkeersstroom. De steentextuur op de vloer verlengt de hoofdwand en creëert spanning tussen lichte en donkere kleuren. Het grote schilderij aan de muur achter de bank lijkt op een zee van wolken en voegt een levendige vitaliteit toe aan de ruimte.

In de eetkamer en keuken valt wit licht binnen. De eetkamer is verdeeld in een ronde Chinese tafel en een westers keukeneiland met een bar, zodat er ruimte is voor verschillende soorten keukens. De vloer tot het plafond reikende ramen naast het keukeneiland bieden een prachtig uitzicht en natuurlijk licht. Hier kunnen familieleden genieten van een ontspannen middagthee. Naast de ronde tafel staat een vitrinekast met de collectie van de eigenaar, wat een goed gespreksonderwerp is tijdens de maaltijden.

Aan de andere kant van de vitrinekast bevindt zich een logeerkamer voor overnachtende gasten. De verhoogde vloer is gecombineerd met een tatami-achtig materiaal, waarbij elke centimeter optimaal wordt benut.

Deze unieke villa is een oase van rust en harmonie te midden van de natuur. Het ontwerp is gebaseerd op de voorkeuren en behoeften van de huiseigenaar en biedt een comfortabele leefomgeving met veel natuurlijk licht en een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

De Villa in de Natuur is een bekroond ontwerp en heeft in 2022 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingen met dank aan MU Interior Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih Ting Chen
Afbeeldingscredits: MU Interior Design
Projectteamleden: Chih Ting Chen
Projectnaam: The Villa in Nature
Projectklant: Chih Ting Chen


The Villa in Nature IMG #2
The Villa in Nature IMG #3
The Villa in Nature IMG #4
The Villa in Nature IMG #5
The Villa in Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp