Champion: Een Wijnkelder met een Uniek Ontwerp

Een Meesterwerk van Hsin Ting Weng

Wijnkelder

De ruimtelijke vormgeving is vergelijkbaar met het maken van wijn, elke stap en elk detail is van invloed op de smaak van het eindresultaat. In plaats van een gewone bar is dit interieurontwerp van Champion doordrenkt met de implicaties van wijnmaken en maakt het gebruik van overvloedige inheemse materialen. Een druppelvormig element aan het plafond hint naar tranen van wijn, te midden van met textuur beschilderde achtergronden. Boven is de combinatie van messing en roestig staal geïnspireerd op de distilleerketel, het apparaat voor het maken van whisky.

Een opvallende metselwerkarrangement kan worden gevonden op de bakstenen muur, waarbij het bronzen plaatwerk nauwkeurig is ingelegd en een moderne touch geeft op de begane grond. Boven is het bargedeelte centraal gelegen in de indeling, waardoor er een centrale, gematigde afstand is om elke klant te bedienen. Bovendien benadrukken licht en verlichting niet alleen texturen en materiaalafwerking, maar geven ze ook de ruimte een Britse sfeer. Een continuïteit van boogvorm is te zien in het logo, de gevel van de bar en andere gevelelementen, wat zorgt voor eenheid in het bedrijfsimago.

De zitplaatsen zijn op verschillende manieren geconfigureerd om aan de behoeften van verschillende doelgroepen te voldoen. Transparante planken zorgen voor interactie met klanten en voorbijgangers: de combinatie van glas en gepolijst roestvrij staal zorgt voor een lichtgewicht gevoel in het interieur. Vanaf de buitenkant complementeren de zwevende flessen het gevelrasterpatroon. Daarnaast zorgt de vloer, bestaande uit verschillende houtsoorten en bronsinleg, voor een verhoogde visuele aantrekkingskracht.

Deze wijnkelder heeft een oppervlakte van 148 vierkante meter en is gelegen in Taichung City, Taiwan. Het project werd voltooid in mei 2022. Het ontwerp is niet alleen gericht op esthetiek, maar ook op praktische toepassingen. Zo is de wijnopslagapparatuur met constante temperatuur en vochtigheid bedekt met Taiwanese vuurvaste bakstenen als buitenste laag van thermisch isolatiemateriaal.

De uitdaging bij het realiseren van dit ontwerp lag in het creëren van een visueel evenwichtige conformiteit en een continuïteit van afgeleide bedrijfsafbeeldingen, zonder concessies te doen aan functionaliteit of esthetiek. Het kostte veel tijd om te experimenteren en vervolgens in de praktijk te brengen, vooral bij de integratie van meerdere materialen en vakmanschap.

Champion is een uniek ontwerp dat de essentie van wijnmaken omarmt en tegelijkertijd een verfijnde en moderne sfeer creëert. Met zijn doordachte details en hoogwaardige materialen is deze wijnkelder een ware kampioen in zijn vakgebied.

Afbeeldingen met dank aan YHLAA.

Let op: Alle rechten voorbehouden aan Ris Interior Design Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Het werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Champion is een voorbeeld van uitmuntend vakmanschap en artistiek talent, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin Ting Weng
Afbeeldingscredits: YHLAA
Projectteamleden: Hsin Ting Weng
Projectnaam: Champion
Projectklant: Hsin Ting Weng


Champion IMG #2
Champion IMG #3
Champion IMG #4
Champion IMG #5
Champion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp