Track of Time: Een Luxe Horloge Winkel met een Grayscale Modern Design

Een Verfijnde Ruimte die de Tijd Weerspiegelt

De interieurontwerpers van Hers Interior Decoration hebben met Track of Time een unieke en verfijnde horlogewinkel gecreëerd. Het ontwerp van de ruimte interpreteert de onderlinge relatie tussen ruimte en tentoonstellingen door middel van het verweven van beeldtaal en figuurlijke betekenissen. Het thema wordt tot uiting gebracht door de extreme, verfijnde en unieke kenmerken van een luxe boetiek. Het ontwerp is opgebouwd in grijstinten, gevolgd door een subtiele verspreiding van verschillende materialen om de diverse artistieke aspecten tussen 'fijne horloges' en 'tijd' te benadrukken.

Door middel van kunstwerken van polystyreen steen heeft de ontwerper een geheel nieuwe sfeer aan de ruimte toegevoegd. In plaats van alleen een tentoonstelling, heeft de ontwerper zich gericht op de sfeer van de ruimte die leidt naar de beleving van de producten. Door het plannen van de route, textuur en configuratie worden bezoekers naar de producten geleid. Het interieurontwerp drukt niet alleen de nadruk van het merk op textuur en diepte uit, maar biedt bezoekers ook een hoog niveau van privacy en VIP-privileges, zoals in een kunstgalerie. Omringd door een gezellige sfeer kan elke bezoeker soepeler het ideale verzamelstuk vinden.

De materialen die zijn gebruikt bij de realisatie van het ontwerp zijn onder andere digitaal gesneden polystyreen, roestvrij staal, melamine, kasten, tegels, lineaire verlichtingsbalken en modelleringsarmaturen. Het resultaat is een commerciële ruimte voor boetiekhorloges met een displayruimte, toonbanken, een zithoek, opslagruimte, trappen, een pantryruimte en een toilet. Het interieur kenmerkt zich door unieke beeldtaal van steen gemaakt van polystyreen. Tegelijkertijd weerspiegelt de onregelmatige gevel van de trap de diversiteit van grijstinten. Daarnaast gebruikt de ontwerper ook zwarte spiegels, lineaire lichtstrips, nepstenen kunstinstallaties en meerlagige trappen om een ​​sophisticated en extravagante sfeer te creëren, vergelijkbaar met een glazen doos.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op een geleidelijke verandering van de ruimtelijke sfeer met onderscheidende gelaagdheid en verschillende golvingen door middel van ingenieuze planning. Het ontwerp omvat een open plattegrond voor de expositie- en verkoopruimte, een trap die de route van de ruimte interessanter maakt en een hoofdtoon van grijze roestvrijstalen panelen, grijze spiegels en melamine panelen die een unieke sfeer van dezelfde toon en verschillende materialen in de ruimte brengen.

Track of Time is gevestigd in Taiwan en het project werd voltooid in september 2021. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar fijne horloges en luxe goederen, waarbij een grandioze sfeer van ingetogen luxe wordt gecreëerd door middel van verschillende grijstinten. De relatie tussen de omgeving en de producten wordt tot stand gebracht door het subtiel uitbeelden van het concept 'tijd'. Lineaire verlichting, grijze melamine panelen en faux finishes leiden bezoekers geleidelijk naar een meeslepende winkelervaring waarbij de focus niet alleen op de producten ligt, maar ook op de merktoon en de spanning die door de ruimteplanning wordt gecreëerd.

Het ontwerpteam van Hers Interior Decoration heeft met Track of Time een uitdaging overwonnen door de luxe merktoon in de ruimte te integreren en tegelijkertijd kracht en textuur te tonen door middel van materialen en lay-out. Het gebruik van grijstinten als hoofdtoon en faux stenen kunstinstallaties weerspiegelen de beeldtaal en kenmerken van de ruimte. Bovendien zorgen elementen zoals spiegels, lampen, titanium plating, melamine en tegels voor een gevarieerde grijstinten textuur, waardoor de ruimtelijke intensiteit wordt versterkt en de geest van het merk wordt belichaamd in het algehele concept van diepte en licht.

Track of Time biedt VIP's een exclusieve winkelruimte met een zeer luxueus en privéplan. De materialen en kleuren tonen stabiliteit en bescheidenheid in elke ruimte. Bij binnenkomst kunnen bezoekers een gevarieerdere sfeer ervaren dan in een typische winkelruimte. Het is ook vermeldenswaardig dat de ontwerper digitale gesneden faux verf heeft gebruikt om stenen kunstinstallaties te creëren. Bezoekers kunnen dwalen door de galerie-achtige ruimte voordat ze de prachtige verzamelobjecten kopen.

Track of Time heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp is geprezen voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Beeldcredits: HERS INTERIOR DECORATION INDUSTRY Limited Company


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HERS INTERIOR DECORTION INDUSTY Limited
Afbeeldingscredits: HERS INTERIOR DECORATION INDUSTRY Limited Company
Projectteamleden: HERS INTERIOR DECORATION
Projectnaam: Track of Time
Projectklant: HERS INTERIOR DECORTION INDUSTY Limited


Track of Time IMG #2
Track of Time IMG #3
Track of Time IMG #4
Track of Time IMG #5
Track of Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp