Langs de Stroom van Licht: Een Restaurantontwerp van Hao Chun Chang

De viering van natuurlijk licht en moderne Koreaanse keuken in een uniek restaurantontwerp

In de wereld van interieurontwerp is het zeldzaam om een ruimte te vinden die zowel een viering van licht als van culinaire kunst is. Hao Chun Chang's "Langs de Stroom van Licht" doet precies dat, met een restaurantontwerp dat natuurlijk licht en moderne Koreaanse keuken op een unieke manier combineert.

Het restaurant, genaamd "Lint", is ontworpen om een feestelijke sfeer te creëren, symbolisch voor speciale dagen en feestdagen. Door het gebruik van patronen, lijnen, onregelmatige sneden en ritmische combinaties, creëert Chang een gevoel van ceremonie met een overvloed aan natuurlijk licht dat de visuele perceptie uitbreidt met consistentie. De nauwkeurige maar vloeiende interieurverlichting voegt elegantie toe aan de sfeer in tinten van bruin en grijs.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen zoals de integratie van de visuele identiteit van het restaurant en de combinatie van het kleurenpalet, kenmerken van steen en hout. Dit creëert een harmonieuze omgeving met een geweldige balans tussen massiviteit en zachtheid.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp is ook opmerkelijk. Het halfcirkelvormige plein voor de gevel van het restaurant en de gekantelde trappen met ingebedde lichtstrips dragen bij aan een gevoel van ernst. Het aanhalingsteken-vormige houten frame en het diamantvormige patroon op het deurpaneel met divers gebruik van kleuren creëren een exotisch gevoel dat uiteindelijk visuele focus en aandacht trekt.

De interactie met het ontwerp is ook zorgvuldig overwogen. Bij binnenkomst in het restaurant kan men onmiddellijk voelen dat de ontwerper de Koreaanse keuken opnieuw interpreteert en verpakt met een moderne techniek en semi-industriële stijl. Een consistente ontwerptaal met diverse veranderingen van verlichting en volumes zijn de belangrijkste elementen die in de genen van de ruimte zijn geweven.

De uitdagingen van dit ontwerp waren onder meer het zorgen voor voldoende natuurlijk licht terwijl de privacy van de klanten behouden blijft. De grote vloer-tot-plafond glaspanelen en de schaduw zorgen voor een enorme introductie van zonlicht terwijl de klanten zich comfortabel voelen om te eten. De verlichting van de ruimte is verbeterd zonder te hard voor het oog te zijn.

Het project "Langs de Stroom van Licht" werd bekroond met Zilver in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HAO CHUN CHANG
Afbeeldingscredits: HAO CHUN CHANG
Projectteamleden: HAO CHUN CHANG
Projectnaam: Along the Streams of Light
Projectklant: HAO CHUN CHANG


Along the Streams of Light IMG #2
Along the Streams of Light IMG #3
Along the Streams of Light IMG #4
Along the Streams of Light IMG #5
Along the Streams of Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp