Huixian Lou: Een Oase van Rust in het Hart van Beijing

Een uniek restaurant dat de elegantie van de Song-dynastie weerspiegelt

Inleiding

Huixian Lou, het grootste restaurant in Kaifeng, Bianliang, tijdens de Noordelijke Song-dynastie, was een ontmoetingsplaats voor literaten. Ontwerper Han Ao wilde dezelfde elegantie van de Song-stijl creëren in zijn ontwerp. Daarom koos hij voor de meest welvarende plek in Beijing, de Financial Street, om innerlijke rust en de elegante staat van de oude tijden te vinden. Hoe druk en hectisch het buiten ook is, binnen is er behoefte aan gemoedsrust.

Body

Huixian Lou bevindt zich op Beijing Financial Street, de meest welvarende plek in de stad, en de ontwerper wilde een gevoel van "leven in luxe" creëren. Een leven vol ontspanning hoeft niet per se in de bergen en bossen gezocht te worden. Het is een hoger niveau om vrede te vinden in een bruisende stad, zoals Beijing.

Om de moderne uitdrukking van de traditionele cultuur te benadrukken, is de hele buitenkant van het restaurant bedekt met een lichtgrijze metalen rooster, wat een ingetogen, subtiele oosterse schoonheid presenteert. Deze verschillende lagen van het metalen rooster creëren de belangrijkste "ruimte" tussen het exterieur en interieur. Zodra je naar binnen stapt, voelt het alsof je gefilterd wordt en het lawaai van de wereld achterlaat. Je komt helemaal tot rust.

De kleine zaal aan de rechterkant is zes meter hoog en op de muur wordt een kunstwerk afgespeeld dat de ontwerper heeft gemaakt tijdens de Art Basel in Hong Kong. Met het opkomende mistige effect verandert het hele beeld van vaag naar geleidelijk helder, naar volle bloei en dan weer naar mistig. Dit is een metafoor voor reïncarnatie in de wereld. In de lucht bevindt zich een podium omringd door halfdoorzichtig gaas, waar elke avond harpspelers optreden. Bezoekers kunnen alleen het geluid horen, maar de mensen niet zien.

Conclusie

Huixian Lou is een uniek restaurant dat de elegantie van de Song-dynastie weerspiegelt en een oase van rust biedt in het hart van Beijing. Het ontwerp combineert moderne expressie met traditionele cultuur en creëert een omgeving waarin bezoekers kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en innerlijke vrede kunnen vinden. Met zijn ingetogen schoonheid en unieke concept is Huixian Lou een must-visit bestemming voor liefhebbers van kunst, architectuur en culinaire ervaringen.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Wu Bing, 2019

Awards en erkenning: Huixian Lou heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vindingrijkheid en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ao Han
Afbeeldingscredits: Photographer Wu Bing, 2019
Projectteamleden: Ao Han
Projectnaam: Huixian Lou
Projectklant: Ao Han


Huixian Lou IMG #2
Huixian Lou IMG #3
Huixian Lou IMG #4
Huixian Lou IMG #5
Huixian Lou IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp