DoReDo: Een Unieke Salonervaring Geïnspireerd op Luchthavens

Een Luxe-Industrieel-Chique Salon in Nashik, India

DoReDo, een salon van 550 vierkante meter, is een unieke en inspirerende ruimte die een gevoel van gemeenschap en interactie bevordert. Het ontwerp is geïnspireerd op de ervaring van winkelen op luchthavens, waar alles overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is.

DoReDo, ontworpen door Gautam Desai en zijn team, omvat een schoonheidskliniek, salon, spa, yogastudio en een café. Het hele thema van DoReDo is ontstaan uit de ervaringen van de architect tijdens het winkelen op luchthavens. "Ik ben een van de weinige mensen die graag winkelen op luchthavens; alles is op ooghoogte, vereenvoudigd en gebruiksvriendelijk, je wordt niet overweldigd door muren en muren van decoratie", aldus Desai.

Een van de meest opvallende elementen van het ontwerp is de opvallende koraalkleur. Deze kleur straalt luxe en schoonheid uit en wordt zelden gebruikt door andere merken. De koraalkleur komt alleen voor in de bogen van de winkelruimte, het middelpunt van DoReDo dat leidt naar de verschillende faciliteiten. Waar je ook naartoe gaat in de ruimte, je moet door de koraalkleurige bogen lopen.

Het ontwerp van DoReDo maakt gebruik van verschillende materialen om de luxe, industriële en chique esthetiek van de salon te versterken. Houten omlijste bogen, geverfde gegalvaniseerde ijzeren luchtkanalen, houten vloeren, grijze leisteen afgewerkte vloeren, volledig verlichte spiegels, fineermeubels, plafondhangende opslagrekken, led-spotlights, glazen kroonluchters, messing lampenkappen, machinaal vervaardigde lampfittingen, behang en bedrukte vinyl wandkunst zijn slechts enkele van de gebruikte materialen.

Het ontwerpteam, bestaande uit Gautam Desai, Niketa Khanna, Ruchika Madhar en Kavita Narvekar, heeft intensief onderzoek gedaan naar bestaande winkelruimtes over de hele wereld om een gebruiksvriendelijke ervaring te creëren. Het assembleren van al het onderzoek, ontwerp en esthetiek was een uitdaging, maar het team slaagde erin om het project binnen de gestelde tijd en het strakke budget op te leveren.

De interieurinrichting van DoReDo begon in januari 2019 en werd in april 2019 voltooid. De salon bevindt zich in Nashik, India. Het ontwerp heeft veel lof ontvangen en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

DoReDo biedt een unieke salonervaring waarbij interactie en gemeenschap centraal staan. Het ontwerp is een perfecte combinatie van luxe, industrieel en chique, waardoor klanten zich verwend en ontspannen voelen. Of je nu een schoonheidsbehandeling wilt, wilt ontspannen in de spa, yoga wilt beoefenen of gewoon wilt genieten van een kopje koffie, DoReDo biedt het allemaal in een prachtige omgeving die doet denken aan de winkelervaring op luchthavens.

Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail heeft DoReDo een nieuwe standaard gezet voor salons en wellnesscentra. Het is een plek waar klanten kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zichzelf kunnen verwennen met luxe en schoonheid. Bezoek DoReDo en ervaar de magie van deze unieke salon.

Afbeeldingscredits: Fabien Charuau

Intellectueel eigendom: Copyrights behoren toe aan Gautam Desai Design, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gautam Desai
Afbeeldingscredits: Fabien Charuau
Projectteamleden: Gautam Desai Niketa Khanna Ruchika Madhar Kavita Narvekar
Projectnaam: DoReDo
Projectklant: Gautam Desai


DoReDo IMG #2
DoReDo IMG #3
DoReDo IMG #4
DoReDo IMG #5
DoReDo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp