De Sight Art Studio: Een Nieuwe Kijk op Ruimtelijk Ontwerp

Ontwerper Xiaobing Yao Breekt Stereotypen en Creëert een Unieke Ruimte

De Sight Art Studio, ontworpen door Xiaobing Yao, is een unieke ruimte die de conventionele ideeën over vrouwelijke romantiek doorbreekt en in plaats daarvan kiest voor een combinatie van cool en elegantie. Het project, dat in mei 2022 in Guangzhou werd voltooid, beslaat een totaal van 1430 vierkante meter en is een toonbeeld van modern, simpel en natuurlijk design.

Xiaobing Yao haalde inspiratie uit moderne en avant-garde ideeën om een ruimte te creëren die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de merkidentiteit en -cultuur versterkt. De Sight Art Studio is meer dan een winkel; het is een visuele weergave van het merk en zijn filosofische standpunt.

Wat deze ruimte onderscheidt van andere, is de manier waarop het de stereotypen van vrouwelijke romantiek verbrijzelt. In plaats daarvan wordt cool als de sleutel gehanteerd, aangevuld met een zekere elegantie. Dit toont enerzijds de spirituele filosofie van het merk en benadrukt anderzijds de houding van onafhankelijke vrouwen. Het leert mensen dat geluk op verschillende manieren kan bestaan.

De materialen die in dit project worden gebruikt zijn zwarte vloertegels, donkergrijze vloerlijm, kunstverf, zilveren spiegels en harde verpakkingen. Het ontwerp is consistent van de lobby tot de waterbar, wat een gevoel van eenheid en harmonie creëert. De eerste indruk van de ruimte is er een van vrijheid en onafhankelijkheid, wat de ontwikkeling van het merk weerspiegelt.

De Sight Art Studio is gevestigd in de Tianhe CBD in Chengdu en is een initiatief van TONGCHAUNG, een bekend Chengdu huwelijksfotografiebedrijf. Het doel van het merk is om de manier waarop huwelijksfoto's worden bekeken als kunstwerken te revolutioneren, naast het bieden van de best mogelijke klantenservice.

De grootste uitdaging voor de ontwerper was het gebruik van Morandi-kleuren door de hele ruimte. De lage verzadiging zorgt voor een ontspannen sfeer en brengt een gevoel van kwaliteit over. De ruimte roept twee verschillende gevoelens op: een gevoel van hoge kwaliteit en nobelheid, en een gevoel van volwassen gezelligheid. Deze twee gevoelens weerspiegelen precies de houding van het merk: onafhankelijk en tegelijkertijd zacht.

De Sight Art Studio heeft de zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Sight Art Studio is een perfect voorbeeld van hoe een ruimte kan worden getransformeerd in een visuele weergave van een merk en zijn filosofie. Het is een ruimte die niet alleen functioneel en mooi is, maar ook een verhaal vertelt en mensen inspireert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiaobing Yao
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Qiang Dou, Sight Art Studio, 2022. Image #2: Photographer Qiang Dou, Sight Art Studio, 2022. Image #3: Photographer Qiang Dou, Sight Art Studio, 2022. Image #4: Photographer Qiang Dou, Sight Art Studio, 2022. Image #5: Photographer Qiang Dou, Sight Art Studio, 2022.
Projectteamleden: Chief Designer: Xiaobing Yao
Projectnaam: Sight Art Studio
Projectklant: Xiaobing Yao


Sight Art Studio IMG #2
Sight Art Studio IMG #3
Sight Art Studio IMG #4
Sight Art Studio IMG #5
Sight Art Studio IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp