Solarlux: Een Innovatieve Oplossing voor Privacy en Productiviteit op de Werkplek

Ontworpen door Peter Kuczia, biedt deze akoestische telefooncel een flexibele en geluiddichte ruimte voor telefoongesprekken en videoconferenties

In een tijd waarin flexibele en collaboratieve werkruimtes steeds populairder worden, is er een groeiende behoefte aan ruimtes die privacy en concentratie mogelijk maken, terwijl ze nog steeds communicatie en samenwerking bevorderen. De akoestische telefooncel van Solarlux, ontworpen door Peter Kuczia, biedt een oplossing voor deze uitdaging.

Deze speciale telefooncel is ontworpen om een privé en geluiddichte ruimte te bieden voor het voeren van telefoongesprekken of het houden van videoconferenties. Het is een waardevol hulpmiddel voor het creëren van een privé en productieve werkomgeving in gedeelde ruimtes. Een bijzonder kenmerk van deze oplossing is de flexibiliteit - de tafel en stoel zijn verborgen in de wand. De cabine kan gemakkelijk worden gedemonteerd en naar een andere locatie worden verplaatst.

Het project werd gezamenlijk ontwikkeld door hoofdontwerper Peter Kuczia, de klant SOLARLUX en de studenten van de Fachschule Holztechnik Melle. De cabine heeft een hoogte van 260 cm, een breedte van 200 cm en een diepte van 160 cm.

De cabine kan op verschillende manieren door één of meerdere personen worden gebruikt. Het kan worden gebruikt om discreet telefoongesprekken te voeren terwijl men staat of zit. Ook kunnen er teleconferenties in worden gehouden. De schuifdeur van glas kan in beide richtingen worden geopend.

Het project werd uitgevoerd op de Campus SOLARLUX Melle in Duitsland tussen 2022 en 2023. Een van de uitdagingen van het project was om tegelijkertijd te voldoen aan de hoge akoestische eisen, voldoende licht en adequate ventilatie binnenin te bieden, terwijl de demonteerbaarheid van de constructie werd gewaarborgd.

De Solarlux akoestische telefooncel is een speciaal type telefooncel dat een privé en geluiddichte ruimte biedt voor telefoongesprekken of videoconferenties in commerciële gebouwen. Het is een waardevol hulpmiddel voor het creëren van een privé en productieve werkomgeving in gedeelde ruimtes. Een uniek kenmerk van deze oplossing is de flexibiliteit - de tafel en stoel kunnen in de wand worden verborgen. De cabine kan gemakkelijk worden gedemonteerd en naar een andere locatie worden verplaatst. Bijna uitsluitend duurzame en recyclebare materialen werden gebruikt in de constructie.

Deze ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Office Furniture Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Peter Kuczia
Afbeeldingscredits: #No : Peter Kuczia (Lead Designer, Architect) #1 : Peter Kuczia (Lead Designer, Architect) #2 : Peter Kuczia (Lead Designer, Architect) #3 : Peter Kuczia (Lead Designer, Architect) #4 : Peter Kuczia (Lead Designer, Architect)
Projectteamleden: Peter Kuczia
Projectnaam: Solarlux
Projectklant: Peter Kuczia


Solarlux IMG #2
Solarlux IMG #3
Solarlux IMG #4
Solarlux IMG #5
Solarlux IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp