Swift: Een Innovatieve Bureaustoel Geïnspireerd op de Vrijheid van de Zwaluw

Een Ontwerp van het Koho R en D Team

De vorm van de zitting is afgeleid van de houding van een zwaluw, en het onderste deel van het rugframe heeft de vorm van een zwaluwstaart, wat een vrije en positieve houding symboliseert. Door de speciale vorm van het onderste deel van het rugframe verschilt de mesh-structuur van deze stoel van andere stoelen. De naar binnen gebogen mesh-structuur vormt een meer holle boog, wat gebruikers een betere rugondersteuning biedt.

De Swift bureaustoel onderscheidt zich door de unieke vorm van het rugframe. Het combineert deze unieke vorm met comfortabele ergonomische elementen, en de speciale holle boog van de rugleuning zorgt voor een betere ondersteuning van de rug. Het dubbele frameontwerp geeft de stoel een gelaagde uitstraling.

De Swift bureaustoel wordt vervaardigd met behulp van geïntegreerde spuitgiettechnologie, waarbij nylon het belangrijkste materiaal is. De rugleuning is gemaakt van hoogelastische gebreide mesh-stoffen.

De afmetingen van de Swift bureaustoel zijn 670 mm x 550 mm x 1155 mm.

De stoel kan 23° naar achteren worden gekanteld en kan worden vergrendeld met behulp van de schakelaar op het onderstel. De armleuning kan omhoog en omlaag worden bewogen, naar achteren en naar voren worden geschoven en links en rechts worden gedraaid. De diepte van het kussen kan worden aangepast aan verschillende gebruikersgewoonten.

Het project voor de Swift bureaustoel begon in mei 2020, werd voltooid in april 2021 en werd gelanceerd in mei 2021. Het hele project duurde een jaar.

De Swift bureaustoel wil breken met het conventionele ontwerp van de rugleuning van bureaustoelen. Het maakt gebruik van een nieuw dubbel frameontwerp. Het binnenste frame is meer gebogen, zodat gebruikers zich beter kunnen omhullen in het mesh-materiaal wanneer ze achterover leunen.

Tijdens het productieproces van de stoel was de assemblage van de dubbele framestructuur en de gebreide stof uiterst gecompliceerd.

De inspiratie voor het uiterlijk van de Swift bureaustoel komt van de zwaluw, en de licht verhoogde rugleuning geeft de stoel een meer behendige vorm en een beter gevoel van omhulling. Door het gebruik van verschillende materialen krijgt de stoel een rijkere uitstraling. Het ontwerp van deze stoel is een eerbetoon aan de natuur en bevat dierlijke elementen. We hopen dat deze stoel gebruikers een betere ervaring kan bieden.

De Swift bureaustoel heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Office Furniture Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden geprezen omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Deze ontwerpen dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KOHO R&D Team
Afbeeldingscredits: KOHO R&D Team
Projectteamleden: KOHO R&D Team
Projectnaam: Swift
Projectklant: KOHO R&D Team


Swift IMG #2
Swift IMG #3
Swift IMG #4
Swift IMG #5
Swift IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp