Basto: Een Innovatieve Kantoorstoel die Comfort en Stijl Combineert

Een minimalistisch ontwerp met dynamische balansbeweging en een hoog herstelpercentage

De Basto kantoorstoel is ontworpen door het SDIC Innovation Center en biedt een unieke oplossing voor mensen die urenlang achter hun bureau werken. Met zijn ultradunne rugleuning, minimalistische stijl en snelle bediening, is deze stoel een combinatie van comfort en stijl.

De Basto kantoorstoel onderscheidt zich door zijn dynamische balansbeweging, waarbij de zitting en rugleuning synchroon meebewegen. Hierdoor kan de stoel 360° meebewegen met het lichaam, waardoor de gebruiker comfortabele ondersteuning krijgt. De stoel is voorzien van een speciaal ontworpen kussen dat elasticiteit genereert aan de voorkant en de druk verlicht. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde mesh met Italiaans garen, wat zorgt voor een zachte en comfortabele zitervaring.

Wat de Basto kantoorstoel nog unieker maakt, is het gebruik van hoogwaardige materialen. Maar liefst 70% van de materialen bestaat uit nylon, waardoor het herstelpercentage van de stoel maar liefst 97% bedraagt. Dit betekent dat de stoel bijna volledig recyclebaar is, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

De Basto kantoorstoel is ontwikkeld door het SDIC Innovation Center en is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling. Het project begon in mei 2019 in Foshan en werd voltooid in juni 2020, waarna het werd tentoongesteld in Guangzhou in juli 2020.

De ontwerpers van de Basto kantoorstoel werden geconfronteerd met de uitdaging om een balans te vinden tussen een elegant uiterlijk en het comfort van de stoel. Het resultaat is een stoel die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook ergonomisch verantwoord en comfortabel.

De Basto kantoorstoel is erkend voor zijn uitstekende ontwerp en innovatie en heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Kantoor Meubilair Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.

Met zijn unieke eigenschappen, zoals de dynamische balansbeweging en het hoge herstelpercentage, is de Basto kantoorstoel een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar comfort en stijl in hun werkomgeving.

Belangrijke opmerking: De Basto kantoorstoel is gepatenteerd onder nummer ZL201930612161.X en het patent wordt gehouden door de heer Joe. Dit patent is van kracht sinds 2019 in China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Johnnie Leung
Afbeeldingscredits: Johnnie Leung
Projectteamleden: SDIC Innovation Center
Projectnaam: Basto
Projectklant: Johnnie Leung


Basto IMG #2
Basto IMG #3
Basto IMG #4
Basto IMG #5
Basto IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp