Icloud: Een Unieke en Comfortabele Kantoorstoel

Een Innovatief Ontwerp van het Koho R en D Team

Inleiding

De Icloud is een revolutionaire kantoorstoel die is ontworpen door het Koho R en D Team. Geïnspireerd door de ritmische bewegingen van pianotoetsen en notenbalken, biedt deze stoel een unieke combinatie van comfort en functionaliteit. Met zijn vervormbare zachte rugleuning en zwenkfunctie past de Icloud zich moeiteloos aan de complexe werkhouding van het menselijk lichaam aan. Laten we eens kijken naar de bijzondere eigenschappen en technologieën achter dit baanbrekende ontwerp.

De Icloud onderscheidt zich van andere kantoorstoelen door zijn unieke vervormbare zachte rugleuning. In tegenstelling tot traditionele mesh-stoelen is de Icloud gemaakt van een combinatie van TPU en nylon materialen, waardoor de stoel flexibeler en comfortabeler is. De zachte rugleuning in combinatie met de zwenkfunctie zorgt ervoor dat de stoel zich perfect aanpast aan de bewegingen van de rug tijdens het werken, waardoor gebruikers een unieke ervaring krijgen.

Het ontwerp van de Icloud is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën. De hoofdstructuur van de stoel is gemaakt van nylon, terwijl de rugleuning is gemaakt van TPU. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en flexibiliteit, waardoor de stoel lang meegaat en comfort biedt tijdens langdurig gebruik.

De Icloud heeft een afmeting van 700 mm breed, 700 mm diep en 1250 mm hoog, waardoor hij geschikt is voor verschillende lichaamstypes en werkomgevingen.

De interactie met de Icloud is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Wanneer de gebruiker naar links of rechts leunt, volgt de rugleuning de beweging van het lichaam. De hoogte van de armleuningen kan worden aangepast met behulp van de knoppen onder de armleuningen. De rugleuning kan naar achteren worden gekanteld en het onderstel kan worden vergrendeld. Het zitkussen van de stoel kan naar voren en naar achteren worden geschoven, zodat gebruikers het kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur.

Het ontwikkelingsproces van de Icloud begon in juni 2020 en werd officieel gelanceerd in juni 2022. Gedurende twee jaar werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de zit- en werkhouding van mensen. Uit dit onderzoek bleek dat een zachte, vervormbare rugleuning bijdraagt aan de ontspanning van het lichaam tijdens het werken. Met behulp van 3D-simulaties en warmtebeeldtechnologie werden verschillende tests uitgevoerd op verschillende gebruikers om de rugleuning van de stoel optimaal af te stemmen op de wervelkolom.

Het ontwerpproces van de Icloud bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste materiaal voor de vervormbare rugleuning was een complex proces. Na vele tests werd uiteindelijk gekozen voor TPU, omdat dit materiaal de gewenste vervormbaarheid en comfort biedt.

De Icloud is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Kantoorinrichting in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve karakter en de technische excellentie van het ontwerp. Met zijn unieke vormgeving en functionaliteit brengt de Icloud positieve gevoelens van verwondering en bewondering teweeg.

De Icloud is niet zomaar een kantoorstoel. Het is een kunstwerk dat esthetiek en functionaliteit combineert. Met zijn unieke vervormbare rugleuning en zwenkfunctie biedt de Icloud een ongeëvenaarde ervaring van comfort en ondersteuning tijdens het werken. Of je nu lange uren achter je bureau doorbrengt of gewoon op zoek bent naar een stoel die je rug ontlast, de Icloud is de perfecte keuze.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KOHO R&D Team
Afbeeldingscredits: KOHO R&D Team
Projectteamleden: KOHO R&D Team
Projectnaam: Icloud
Projectklant: KOHO R&D Team


Icloud IMG #2
Icloud IMG #3
Icloud IMG #4
Icloud IMG #5
Icloud IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp