Airy: Een Unieke, Mobiele Werktafel

Ontworpen door Ivana Wingham, Winnaar van de A' Office Furniture Design Award

De Airy, een innovatieve werktafel ontworpen door Ivana Wingham, biedt een unieke combinatie van mobiliteit, functionaliteit en aanpasbaarheid. Deze bekroonde creatie is een antwoord op de veranderende werkruimte en biedt een unieke oplossing voor de hedendaagse behoeften.

De Airy is ontworpen als een mobiele werktafel waarbij de studio wordt gedefinieerd door de ruimte van het bureau, zowel binnen als buiten. Het gebogen tafelblad omringt het lichaam, terwijl het luchtige ontwerp lichtheid en een grondig zicht op elke achtergrond biedt. De vier unieke zijden maken het opmerkelijk aanpasbaar aan elke plaats. Zorgvuldig vervaardigd, stevig en licht, balanceert het de paradox tussen de complexiteit van een op maat gemaakt meubelstuk en een extreem snel montage- en demontageproces.

De productie en materialiteit van de Airy werktafel combineren traditioneel modernistische maaktechnieken met digitaal getekende precisie van elk element van de constructie. Dit resulteert in definitieve productietekeningen op schaal 1:1, terwijl langzame technieken worden gebruikt om een snel montageproces te bereiken. Speciaal gebouwde tweedelige persen werden gebruikt om de gebogen panelen te vormen. Gekruiste essenfineerlagen worden tussen de twee delen gelegd die onder druk in de pers worden gehouden. De metalen steunen en poten zijn gemaakt van holle staven die op holle noppen rusten. Het zijmetaalwerk is met grote precisie lasergesneden en gelast en afgewerkt met poedercoating.

De Airy werktafel werd gemaakt als een experimenteel prototype in reactie op de steeds ruimtelijk uitwisselbare studio-ruimte, waarbij het ankerpunt van het ontwerpveld de eigen werktafel is. Deze zorgvuldig vervaardigde prototype is mobiel, functioneel, aanpasbaar en een op maat gemaakte vriend in onze werkruimtes. Het biedt: lichte mobiliteit, formele functionaliteit en schuine aanpasbaarheid.

De uitdagingen bij het ontwerpen en vervaardigen van de Airy waren aanzienlijk. Ontworpen in het Verenigd Koninkrijk en gemaakt in Servië, was de grootste uitdaging het maken van de grote pers voor het tafelblad vanwege de onbeschikbaarheid van grote vacuümpersen. Een andere uitdaging was de keuze en dikte van het gefineerde materiaal, waarbij eikenfineer te poreus bleek te zijn en de eerste poging tot tafelblad werd verworpen. De uiteindelijke optie werkte buitengewoon goed met essenfineer.

De Airy heeft de prestigieuze A' Office Furniture Design Award in 2023 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, bieden ze voldoening en positieve gevoelens, en dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ivana Wingham
Afbeeldingscredits: Image No 1: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Front And Right Side View, 2021. Image No 2: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Left And Front Side View, 2021. Image No 3: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Process Of Assembling View Upside Down, 2021. Image No 4: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Back Left Side View, 2021. Image No 5: Designer/Architect, Ivana Wingham; Photographer, Marko Poplasen; Manufacturer, Milan Zivkovic; Airy Right Top Side View Detail, 2021.
Projectteamleden: Ivana Wingham
Projectnaam: Airy
Projectklant: Ivana Wingham


Airy IMG #2
Airy IMG #3
Airy IMG #4
Airy IMG #5
Airy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp