Designnaam: Oo2

Ontwerper: Sepehr Mehrdadfar

Inleiding

Oo2 is een managementbureau dat geïnspireerd is op de kwaliteiten en details van vrouwelijke schoonheid. Het ontwerp is gebaseerd op Coco Chanel's houding in de jaren 1920-1930 bij het introduceren van moderne vrouwen. Het kleurenschema van zwart en wit, evenals bronzen en jade accenten, roepen een gevoel van luxe op. De delicate poten zijn specifiek ontworpen om een vrouw in een "little black dress" te symboliseren. Oo2 is een eerbetoon aan de vrouwelijke vorm en uitstraling.

Oo2 is een uniek bureau dat functionaliteit combineert met luxe, elegantie en vrouwelijkheid. Het bestaat uit twee kubussen, waarvan er één dient als werkblad en de andere als opbergdoos. De kubussen zijn bedekt met gebogen houten panelen, wat zorgt voor een elegante en visueel rijke uitstraling. Dunne poten verbinden de kubussen en zorgen voor stabiliteit.

Het bureau is gemaakt van hout en geschilderd. De gebogen panelen zijn gemaakt van gebogen en samengeperste houtlagen, die vervolgens zijn geschilderd of bedekt met een stalen plaat. Op het werkblad is een dunne groef aangebracht, waarin een stalen staaf is geplaatst om het gebied van het leer onder de hand van de gebruiker te definiëren. De binnenkant van de laden is bedekt met rood fluweel en de bronzen handgrepen zijn versierd met juwelen.

De afmetingen van het bureau zijn 2000 mm breed, 900 mm diep en 760 mm hoog.

Oo2 is ontworpen in 2021 in Teheran, Iran.

De inspiratie voor oo2 kwam voort uit een diepgaand onderzoek naar vrouwelijke schoonheid en Coco Chanel's visie op moderne vrouwen. Het doel was om een functioneel en tegelijkertijd luxueus, elegant en vrouwelijk ontwerp te creëren. Het resultaat is een uniek bureau dat de perfecte combinatie van vorm en functie belichaamt.

Het ontwerpproces van oo2 bracht enkele uitdagingen met zich mee, met name het vinden van een balans tussen stabiliteit en elegantie. Door gebogen vormen en slimme constructietechnieken te gebruiken, is het gelukt om een stevig bureau te creëren dat toch een verfijnde uitstraling heeft.

Oo2 is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een kunstwerk dat de schoonheid en kracht van vrouwelijkheid viert. Het is een eerbetoon aan Coco Chanel en haar invloed op de moderne vrouw.

Met zijn elegante vormen, luxe materialen en doordachte details is oo2 een bureau dat niet alleen functioneel is, maar ook een statement maakt in elke ruimte. Het is een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit, en een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid van vrouwelijke vormen.

Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail heeft oo2 de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Office Furniture Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het vakmanschap en de innovatie die in het ontwerp zijn verwerkt.

Met oo2 haalt u niet alleen een functioneel bureau in huis, maar ook een kunstwerk dat de schoonheid en elegantie van vrouwelijkheid belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sepehr Mehrdadfar
Afbeeldingscredits: saeed mirtahmasb mahya hoseini
Projectteamleden: Sepehr Mehrdadfar
Projectnaam: Oo2
Projectklant: Sepehr Mehrdadfar


Oo2 IMG #2
Oo2 IMG #3
Oo2 IMG #4
Oo2 IMG #5
Oo2 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp