Sile Binicilik Tesisi: Een Moderne Paardensportfaciliteit in Harmonie met de Natuur

Een eigentijds ontwerp van Mimark Mimarlık

De natuur diende als volledige inspiratiebron voor het project Sile Binicilik Tesisi, dat zich bevindt in een bosrijke omgeving. Het doel van het project was om de structuren te laten opgaan in de natuur. Daarom waren hout, glas en steen de belangrijkste elementen van het ontwerp.

Het project is een paardensportfaciliteit die is ontworpen in een eigentijdse architecturale stijl. De gebouwen zijn gericht op het bos en worden allemaal met elkaar verbonden door een stenen pad. De gehele nederzetting is gepositioneerd volgens de windrichting, met het oog op de gezondheid van de paarden. De grote dakoverstekken van de overdekte arena en de stallen bieden een semi-open ruimte voor mensen.

Voor de gevel van de faciliteit is gebruik gemaakt van natuursteen en houten planken. Het gebouw is ontworpen met staal als modern constructiemateriaal. Er is gekozen voor grote glazen panelen en transparante dakpanelen in de overdekte arena en de stallen, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van daglicht. Daarnaast zorgen dakramen voor natuurlijke ventilatie in de stallen en de overdekte arena.

De totale oppervlakte van het terrein is 33.453,66 m2 en het project omvat onder andere een overdekte arena van 4600 m2, een buitenarena van 3200 m2, een semi-open arena van 1800 m2, een L-vormig stalblok van 3050 m2, huizen en een cafetaria voor paardenverzorgers van 520 m2, en een dierenkliniek van 270 m2.

Bij de ingang wordt u verwelkomd door een groen gebied dat leidt naar de buitenarena. Tussen de overdekte en buitenarena's bevindt zich een restaurant met een terras, waar mensen kunnen genieten van hun eten terwijl ze naar de ruiters in zowel de overdekte als de buitenarena kijken. De L-vormige stallen staan tegenover elkaar en hun indeling creëert een binnenplaats waar de longeerbakken en de paddocks zich bevinden. Dit systeem zorgt ervoor dat paarden kunnen longeren en in de paddocks en stallen kunnen verblijven zonder het stalblok te verlaten.

Het project is gestart in november 2022 en werd begin januari 2023 voltooid in Istanbul. De architecten van dit project zijn ook gelicentieerde springruiters. Ze hebben hun eigen ervaringen gecombineerd met hun architectonische kennis en vaardigheden. Daarnaast hebben ze veel artikelen gelezen van Duitse auteurs over vloersystemen in de paardensportarchitectuur.

Een van de uitdagingen van dit project was dat paarden, ruiters en klanten verschillende wensen en eisen hebben. Het was een uitdaging om een ontwerpoplossing te vinden waarbij aan al hun wensen en eisen kon worden voldaan zonder conflicten.

Sile Binicilik Tesisi bevindt zich in Sile, Istanbul, op een terrein van 33.453 vierkante meter, midden in het bos. Het ontwerp is geïnspireerd op de natuur en combineert eigentijdse, functionele architectuur met de omgeving. Zoals te zien is, zijn zowel de L-vormige stalblokken als de longeercirkel in het midden van de blokken met elkaar verbonden. De speciaal ontworpen ingang van het overdekte gedeelte, de uitgebreide dakoverstekken en houten kolombekleding in de stallen, het clubhuis en het terras met uitzicht op een beek zorgen voor een aangename ervaring voor bezoekers.

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionele opmerkelijkheid, die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mimark Mimarlık
Afbeeldingscredits: Mimark Mimarlık
Projectteamleden: Architect: Kaan Kutsal Alkan Architect: Buket Kabakci
Projectnaam: Sile Binicilik Tesisi
Projectklant: Mimark Mimarlık


Sile Binicilik Tesisi IMG #2
Sile Binicilik Tesisi IMG #3
Sile Binicilik Tesisi IMG #4
Sile Binicilik Tesisi IMG #5
Sile Binicilik Tesisi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp