Nudibranch: Een Hotel en Resort Geïnspireerd door Zeeleven

Een Ontwerp van SpActrum

Inleiding

Nudibranch is een uniek hotel en resort ontwerp dat is geïnspireerd door zeedieren, waar het eiland bekend om staat, zoals nudibranch en andere schelpdieren. Dit "weekdier" verheft zichzelf met zijn zachte poten en strekt zijn tentakels uit om verschillende richtingen te verkennen. Het openbare gedeelte lijkt op een zwevende ruimte boven het zand. De zanderige grond gaat over in het hotel en wordt een buitenspeeltuin in de schaduw van het gebouw erboven. De poten verbinden de grond met restaurants en bars, en de spa en het zwembad met de openbare ruimte.

Body

Het gebouw vervaagt de grenzen tussen het gebouw en het landschap door zijn organische vorm en flexibele verbindingen; het ligt op de locatie als een nudibranch die zich nestelt in de vredige baai. Veel milieuvriendelijke technologieën zijn geïnstalleerd om de impact op het milieu te minimaliseren. Het ontwerp van Nudibranch is uniek in zijn vermogen om de natuurlijke omgeving te omarmen en tegelijkertijd een moderne en luxe ervaring te bieden aan de gasten.

Conclusie

Nudibranch is een opmerkelijk hotel en resort ontwerp dat de schoonheid van zeedieren en de natuurlijke omgeving omarmt. Het organische ontwerp en de flexibele verbindingen zorgen voor een naadloze integratie met het landschap, terwijl milieuvriendelijke technologieën de impact op het milieu minimaliseren. Met zijn unieke eigenschappen en prachtige locatie op Nanji Island, is Nudibranch een bestemming die gasten een onvergetelijke ervaring biedt.

Afbeelding credits: SpActrum

Awards en erkenning: Nudibranch heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in 2021 in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opvallende en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yan Pan
Afbeeldingscredits: SpActrum
Projectteamleden: Lead Architect: Yan Pan Partner in Charge: Zhen Li Architects: Yu Zheng, Hao Chen, ShAil Paragkum Patel Assistant Architects: Nan Sun, Yuchen Qiu
Projectnaam: The Hotel Nudibranch
Projectklant: Yan Pan


The Hotel Nudibranch IMG #2
The Hotel Nudibranch IMG #3
The Hotel Nudibranch IMG #4
The Hotel Nudibranch IMG #5
The Hotel Nudibranch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp