Sant Andrea: Een Uniek Residentieel Gebouw dat Innovatie en Design Waardeert

Een architectonisch meesterwerk ontworpen door Alberto Torres

Inleiding:

Sant Andrea is een opvallend residentieel gebouw gelegen in Caxias do Sul, een stad in de staat Rio Grande do Sul, in het uiterste zuiden van Brazilië. Het gebouw, ontworpen door de getalenteerde architect Alberto Torres, is een toonbeeld van innovatie, design en verfijning. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail, is Sant Andrea een ware blikvanger in de omgeving.

Ontwerper Alberto Torres werd geïnspireerd door de behoeften van de doelgroep van het gebouw. Sant Andrea is bedoeld voor mensen die openstaan voor nieuwe ideeën, sociale interactie waarderen en waarde hechten aan innovatie en design in alles wat ze consumeren.

Unieke eigenschappen:

Wat Sant Andrea onderscheidt van andere gebouwen is de volumetrische structuur, bestaande uit een imposante verticale monoliet met markante verticale en horizontale lijnen. De balkons met zichtbare betonnen platen en houten lamellen geven de gevel een uniek karakter en brengen beweging in het gebouw. De entree wordt gemarkeerd door een groot houten volume dat naar de straat toe beweegt en de bewoners verwelkomt.

Realisatietechnologie:

Bij de realisatie van dit gebouw is er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de materialen en afwerkingen. Zo zijn er keramische tegels, zichtbaar beton en houten lamellen gebruikt voor de gevels.

Specificaties:

Het gebouw bestaat uit 16 verdiepingen met op elke verdieping één appartement. Elk appartement heeft een privéoppervlakte van 200,00 vierkante meter en beschikt over drie suites. De sociale ruimte, met een oppervlakte van meer dan 70,00 vierkante meter, bestaat uit een entreehal, een ruime woonkamer, een gourmetruimte en een balkon. Het terrein heeft een oppervlakte van 720,00 vierkante meter en de totale bruto oppervlakte van het gebouw bedraagt 4.940,00 vierkante meter.

Interactie en Duurzaamheid:

Om de impact op het milieu te verminderen, zijn er verschillende duurzame oplossingen geïmplementeerd in Sant Andrea. Zo is er aandacht besteed aan energie-efficiëntie, bewust waterverbruik, thermisch en akoestisch comfort, juiste afvalverwerking en recycling. Bovendien zijn er fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd en is er een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

Locatie en Tijdlijn:

Het project bevindt zich in Caxias do Sul, een stad in de staat Rio Grande do Sul, in het uiterste zuiden van Brazilië. Het gebouw is momenteel in aanbouw.

Onderzoek en Uitdagingen:

Het ontwerp van Sant Andrea weerspiegelt een sobere en eigentijdse architectuur. De keuze voor een onderscheidend residentieel product was een overtuiging van de ontwikkelaar en het architectenbureau sinds de vroegste studies. Het project streefde naar verrassing en durf in elk detail, met als doel een uniek product te creëren dat originaliteit uitstraalt.

Awards en Erkenning:

Sant Andrea is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het gebouw combineert beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Sant Andrea is een architectonisch meesterwerk dat de aandacht trekt met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail. Het gebouw belichaamt innovatie, design en verfijning, en biedt een unieke woonervaring voor degenen die streven naar een levensstijl vol kunst, architectuur en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Torres Arquitetos
Afbeeldingscredits: Torres Arquitetos
Projectteamleden: Architecture: Torres Arquitetos Architecture Interior Design: Paula de Carli Architecture Landscape Design: Audrey Bello Ramos Constructor: Exacta Engenharia
Projectnaam: Sant Andrea
Projectklant: Torres Arquitetos


Sant Andrea  IMG #2
Sant Andrea  IMG #3
Sant Andrea  IMG #4
Sant Andrea  IMG #5
Sant Andrea  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp