Bay Mega Mansion: Een architectonisch meesterwerk aan de kust

De Tengyuan Design's interpretatie van de zee in een uniek expositiecentrum

Gelegen aan de Jiaozhou Bay, tussen de hemel en de zee, heeft Tengyuan Design een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat de rust van de zee en de kracht van de golven belichaamt. De Bay Mega Mansion, een expositiecentrum, is een symfonie van horizontale lijnen en elegante rondingen die de zee en de golven weerspiegelen.

De Bay Mega Mansion is gelegen in het noordelijke district van Qingdao, op het kruispunt van Changjia Road en Ruihai Road. Het terrein is zacht glooiend en kijkt direct uit op de Jiaozhou Bay, waardoor het unieke zeezichtbronnen heeft. Het expositiecentrum gebruikt horizontale lijnen om de zachtheid en rust van de zee te echoën, en elegante rondingen om de rollende houding van de enorme golven van de zee te interpreteren. Dit creëert een concerto tussen de zee en de golven.

Aluminium panelen worden gebruikt voor het kroonlijstgedeelte van de gevel, en de rest is gemaakt van glas. Het contrast tussen de twee materialen benadrukt de horizontale lijnen die zich naar de hemel uitstrekken en de ontspannen rondingen. De eerste verdieping van het gebouw maakt gebruik van een transparante volledig glazen gordijnmuur, als een stromend watergordijn, dat de hemel en de wolken weerspiegelt. Gecombineerd met het cirkelvormige waterschap van de basis, creëert het het effect van drijven op het water.

De Bay Mega Mansion heeft een oppervlakte van 2300 vierkante meter. Het ontwerp van het expositiecentrum begint vanuit het perspectief van het verfijnen van regionale culturele symbolen, en gebruikt het thema "zee" om de prachtige bloei van de stad uit te drukken. Het gebouw staat sierlijk aan de zee, de gevel van een landschap, met een open houding, het is een nieuwe herinnering aan de stad en een populaire plek voor internetberoemdheden.

In de vroege ontwerpfase werd rekening gehouden met de toekomstige gebruiksfunctie. Na de verkoop zal het met minimale kosten worden omgebouwd tot een sportcentrum om de efficiëntie van het gebruik van middelen te maximaliseren. De eerste verdieping is 7,4 meter hoog, de afstand is 15 meter van noord naar zuid en 18 meter van oost naar west, waardoor het voldoet aan de vrije hoogte-eisen van het sportcentrum. Het kan later worden omgebouwd tot een half-court basketbal- en tafeltennislocatie.

De Bay Mega Mansion is bekroond met de Gouden A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld aanzienlijk beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.

De Bay Mega Mansion is een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur en de kracht van architectonisch ontwerp. Het is een symfonie van vorm en functie, een meesterwerk dat de rust van de zee en de kracht van de golven belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tengyuan Design
Afbeeldingscredits: Image #1:photography:Tri-Images Image #2:photography:Tri-Images Image #3:photography:Tri-Images Image #4:photography:Tri-Images Image #5:photography:Tri-Images
Projectteamleden: Wenjie Liang,Jinbo Tang,Wenlue Wang,Zhongtian Qi,Yan Fu,Lu Jin,Xue Sun,Chao Xu,Jingqiang Zhou,Cong Li,Jiaqi Chen,Shengjie Jiang,Zhiyuan Zhang
Projectnaam: Bay Mega Mansion
Projectklant: Tengyuan Design


Bay Mega Mansion IMG #2
Bay Mega Mansion IMG #3
Bay Mega Mansion IMG #4
Bay Mega Mansion IMG #5
Bay Mega Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp