Florasis Gouden Filigraan Pauw: Een Meesterwerk van Traditioneel Ambacht en Moderne Technologie

Ontwerpers Li Yuan en Juanjuan Hu combineren traditioneel Chinees handwerk met moderne technologie in een luxueus gezichtspoeder

De Florasis Gouden Filigraan Pauw, een luxueus gezichtspoeder ontworpen door Li Yuan en Juanjuan Hu, is een prachtige combinatie van traditioneel Chinees handwerk en moderne technologie. Het ontwerp, dat de cultuur en het erfgoed van de Dai-minderheid in China weerspiegelt, heeft de prestigieuze Gouden A' Luxury Design Award 2023 gewonnen.

Het ontwerp is geïnspireerd op de symboliek van de pauw in de ogen van de Dai-mensen, waar het dier staat voor voorspoed, schoonheid en geluk. Een puur gouden filigraan pauw is ingebed in het donkergroene venster van het gezichtspoeder, omlijst door een decoratieve rand. De filigraan pauw kan worden gedragen als broche, waardoor het product zowel als sieraad als gezichtspoeder kan dienen. Dit onderstreept de veelzijdigheid en waarde van het ontwerp, dat perfect past in de levensstijl van de moderne mens.

De Florasis Gouden Filigraan Pauw is handgemaakt met goud filigraan, een oude traditionele Chinese ambacht. Deze techniek, die werd gebruikt in het oude Chinese keizerlijke hof, maakt gebruik van pure gouden filamenten zo dun als 0.2mm. De filamenten worden vervolgens met de hand gestapeld, opgepild, gebreid, geweven, geknepen, gevuld, geassembleerd en gelast om het filigraan te voltooien. De maker van dit stuk, Yuan Changjun, is een top Chinese filigraan ambachtsman die zich al meer dan dertig jaar wijdt aan deze ambacht.

Naast het gouden filigraan handwerk, maakt het ontwerp ook gebruik van moderne 3D-printtechnologie. Dit zorgt ervoor dat het motief op het deksel duidelijk en nauwkeurig is. Het resultaat is een ontwerp dat niet alleen de traditionele filigraan ambacht voortzet, maar ook innovatief moderne technologie toepast.

Het project, dat begon in juni 2021 en eindigde in januari 2022 in China, stelde de ontwerpers voor verschillende uitdagingen. Het vinden van een top-tier ambachtsman om deze traditionele ambacht toe te passen op het ontwerp van het gezichtspoeder was geen gemakkelijke taak. Bovendien was het combineren van een gezichtspoeder compact en een sieraad een uitdaging voor het ontwerp van de structuur. Desondanks zijn de ontwerpers erin geslaagd om een prachtig en functioneel product te creëren dat zowel draagbaar als verzamelbaar is.

De Florasis Gouden Filigraan Pauw is een prachtig voorbeeld van hoe traditioneel handwerk en moderne technologie kunnen worden gecombineerd om een uniek en waardevol product te creëren. Het is een eerbetoon aan de Chinese cultuur en een bewijs van de vaardigheden en creativiteit van de ontwerpers. Met zijn prachtige ontwerp en veelzijdige functionaliteit is het geen wonder dat dit product de Gouden A' Luxury Design Award 2023 heeft gewonnen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Juanjuan Hu
Afbeeldingscredits: Juanjuan Hu
Projectteamleden: Li Yuan and Juanjuan Hu
Projectnaam: Florasis Gold Peacock
Projectklant: Juanjuan Hu


Florasis Gold Peacock IMG #2
Florasis Gold Peacock IMG #3
Florasis Gold Peacock IMG #4
Florasis Gold Peacock IMG #5
Florasis Gold Peacock IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp