Tokyo: Een Unieke Handgevouwen Clutch Bag

Een Meesterwerk van Imme Vogel

Inleiding

Als interieur- en productontwerper werd Imme Vogel geïnspireerd door de Japanse origami en gevouwen systemen om verschillende vormen te creëren. Ze werkte met papier om een structuur voor een muur te maken, maar bedacht dat dit ook een prachtige tas zou kunnen zijn. Zo werd het idee voor zachte handgevouwen tassen geboren.

De Tokyo Design Collection, ontworpen door Imme Vogel, is een verzameling tassen met unieke eigenschappen. Het handgestempelde oppervlak met een 3D-diamantstructuur is het handelsmerk van deze collectie. De lederen stempeltechniek wordt niet op industriële wijze toegepast, maar met de hand, tas voor tas. Door een specifieke stempelmethode blijft het lederen oppervlak vrij van stiksels, zacht en flexibel. Elke tas heeft zijn eigen bijzonderheden, zo ook de Clutch Bag. Verborgen magneten aan de zijkant vormen de rits op een delicate manier voor een perfecte afwerking. De Tokyo Bags zijn meervoudig bekroond en het ontwerp is beschermd.

Voor de realisatie van de Tokyo Collection moest Imme Vogel zelf de embossing mallen bouwen en verschillende soorten en kwaliteiten leer testen totdat het resultaat aan haar verwachtingen voldeed. Von Rauten gebruikt enkele 3D-vormen om elk lederen onderdeel één voor één te embossen. De rits is gemaakt van met de hand gegoten metaal en zwart verchroomd, ook een ontwerp van Imme Vogel. Het leer zelf is van hoge kwaliteit koeienhuid, met een minerale looiing.

De afmetingen van de Clutch Bag zijn: lengte 22 cm, breedte 7 cm, hoogte 11 cm.

Deze Clutch Bag is onderdeel van de iconische Tokyo Collection, ontworpen door Imme Vogel. Het handgestempelde oppervlak met 3D-diamantstructuur is het handelsmerk van deze collectie. Het leer blijft vrij van stiksels, zacht en flexibel. Elke tas heeft zijn eigen bijzonderheden, zo ook de Clutch Bag. Verborgen magneten aan de zijkant vormen de rits op een delicate manier voor een perfecte afwerking. Een afneembare zwarte ketting of een nylon-lederen band houdt je handen vrij. De Tokyo Collection van von Rauten is meervoudig bekroond en het ontwerp is beschermd.

Deze tas is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Fashion and Travel Accessories Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authenticeren. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De Tokyo Collection is een ware blikvanger en een must-have voor liefhebbers van unieke en hoogwaardige tassen. Met de handgevouwen details en het handgestempelde oppervlak is elke tas een kunstwerk op zich. De Clutch Bag is perfect voor speciale gelegenheden en voegt een vleugje elegantie toe aan elke outfit. Met de verborgen magneten en de hoogwaardige materialen is deze tas niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam.

De Tokyo Collection is verkrijgbaar bij geselecteerde boetieks en online retailers. Mis deze kans niet om een stukje kunst mee te dragen!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: von rauten
Afbeeldingscredits: von rauten
Projectteamleden: von rauten
Projectnaam: Tokyo
Projectklant: von rauten


Tokyo IMG #2
Tokyo IMG #3
Tokyo IMG #4
Tokyo IMG #5
Tokyo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp