Orizzonte 02: Een Visuele Symfonie van de Zee en de Hemel

Hideyuki Kishihara's Innovatieve Kaarthouder Geïnspireerd door de Natuur

De Orizzonte 02, ontworpen door Hideyuki Kishihara, is een unieke kaarthouder die de schoonheid van de natuurlijke wereld weerspiegelt. Gemaakt van visleer en gradiëntleer, vertegenwoordigt het ontwerp de golven van de zee en de veranderende kleuren van de lucht.

De inspiratie voor de Orizzonte 02 kwam naar Kishihara tijdens een vroege visreis. Terwijl hij de blauwe uurlandschap bewonderde, merkte hij op dat het schubbenpatroon op de vissenhuid leek op oceaangolven. Dit leidde tot het idee van een lederen item dat de zee vertegenwoordigt met visleer en de lucht met gradiëntleer.

Wat de Orizzonte 02 onderscheidt, is het concept van "het landschap met je meedragen". De visleer vertegenwoordigt "de golven van de zee", terwijl het gradiëntleer "de veranderende kleuren van de lucht" vertegenwoordigt. De kleurvariaties zijn vernoemd naar "L'ora blu (Blauw Uur)" en "Il notturno (Nachttoneel)", waarbij de zee en de lucht van elk uur worden uitgedrukt in visleer en gradiëntleer.

De Orizzonte 02 is gemaakt van visleer, gemaakt van weggegooide vissenhuid, en gradiëntleer dat laag voor laag is geverfd met kleurstoffen. De randen zijn prachtig afgewerkt met hoge sterkte door een lederen randcreaser. Het gebruik van de traditionele Japanse blaastechniek "Fu-kin-machi" resulteerde in een dunne, gemakkelijk in te voegen kaarthouder.

De ontwikkeling van de Orizzonte 02 begon in november 2021, met de voltooiing van de monsters in december 2022 en de start van de voorbestellingen in februari 2023. Het ontwerp maakt niet alleen gebruik van visleer, maar benut ook het schubbenpatroon van de vissenhuid. Door effectief gebruik te maken van vissenhuid als visleer, die anders zou zijn weggegooid, gelooft het bedrijf dat het mogelijk is om de belasting van het milieu te verminderen.

De grootste uitdaging bij het realiseren van de Orizzonte 02 was het bereiken van een mooie gradiënt. Na voortdurend zoeken naar een manier om een mooie gradiënt te bereiken en herhaaldelijk monsters te maken, waren ze eindelijk in staat om een gradiëntleer te creëren waar ze tevreden mee waren. Het eindresultaat is een kaarthouder met een prachtig ontwerp dat het unieke en milieuvriendelijke visleer materiaal laat zien.

De Orizzonte 02 heeft de prestigieuze A' Design Award in de categorie Fashion and Travel Accessories Design in 2023 gewonnen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hideyuki Kishihara
Afbeeldingscredits: Photo:Hako Hosokawa Logo Design:Megumi Nakazato
Projectteamleden: Hideyuki Kishihara
Projectnaam: Orizzonte 02
Projectklant: Hideyuki Kishihara


Orizzonte 02 IMG #2
Orizzonte 02 IMG #3
Orizzonte 02 IMG #4
Orizzonte 02 IMG #5
Orizzonte 02 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp