De Free Lock: Een Innovatieve Bagage met een Ingebouwd Slot

Een Nieuwe Manier om Bagage Veilig en Handig te Vergrendelen

Reizen kan vermoeiend zijn, vooral als het gaat om het bewaken van je bagage terwijl je even wilt rusten of naar het toilet moet. Gelukkig heeft het ontwerpteam van Honghe Gao en Xingchen Pan de oplossing gevonden met de Free Lock, een revolutionaire bagage met een ingebouwd slot.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de ervaringen van de ontwerpers in wachtruimtes tijdens het reizen. Ze realiseerden zich dat reizigers vaak hun bagage moeten blijven bewaken, zelfs als ze willen rusten. Bovendien is het meenemen van bagage naar het toilet een onhandige taak. Dit bracht hen op het idee om een bagage te ontwerpen die veilig vergrendeld kan worden op een vaste plek.

Wat de Free Lock uniek maakt, is dat het handvat van de bagage ook dient als slot. Wanneer reizigers willen rusten, kunnen ze het handvat openen en de bagage vergrendelen aan de stoel in de buurt. Dit stelt de gebruiker in staat om in alle rust te slapen. Wanneer reizigers naar het toilet willen gaan, kunnen ze de bagage vergrendelen aan de railing. Dit maakt het mogelijk om het toilet binnen te gaan zonder de bagage mee te nemen. De Free Lock lost het probleem van veiligheid en gemak op voor reizigers bij het plaatsen van hun bagage.

De Free Lock is gemaakt van hoogwaardig ABC+PC materiaal, dat bestand is tegen impact, een hoge hardheid heeft en sterk en duurzaam is. De vier hoeken zijn bedekt met aluminium metaal voor extra bescherming. Met afmetingen van 48,5 cm x 38,5 cm x 84 cm biedt de Free Lock voldoende ruimte voor al je reisbenodigdheden.

Het gebruik van de Free Lock is eenvoudig. Je zoekt eerst een vaste plek, zoals een gemeenschappelijke ruimte of een railing. Vervolgens open je het handvat van de Free Lock met behulp van het cijferslot. Draai het handvat van de bagage 90° en vergrendel het. Daarna kun je met een gerust hart naar het toilet gaan of je concentreren op rusten, wetende dat je bagage veilig is vergrendeld.

Het ontwerpproces van de Free Lock begon in april 2019 in Anhui en werd in mei 2019 voltooid. Het ontwerp werd vervolgens tentoongesteld in Shantou in juni 2019. Tijdens het ontwerpproces werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van reizigers. Uit enquêtes bleek dat de meeste luchthavens en stations toiletten hebben die niet groot genoeg zijn voor grote bagagestukken. Het meenemen van bagage naar het toilet is dan ook erg onhandig. Daarnaast kozen de meeste mensen ervoor om een half uur tot een uur voor vertrek de luchthavenlounge binnen te gaan, waarbij ze zich zorgen maakten over het verlies van hun bagage.

Het ontwerpteam kwam echter ook voor de nodige uitdagingen te staan. Het ontwerp van de Free Lock is innovatief en heeft een complexe interne structuur, waardoor het bewerkingspercentage een grote uitdaging was. Maar met toewijding en vakmanschap hebben ze deze uitdaging weten te overwinnen.

De Free Lock is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het ontwerp is gericht op het verbeteren van de reiservaring van de gebruiker. Met zijn ingebouwde slot en duurzame materialen biedt de Free Lock een oplossing voor de veiligheids- en gemaksproblemen waarmee reizigers te maken hebben.

De Free Lock is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Fashion and Travel Accessories Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Free Lock integreert de beste praktijken uit de industrie en biedt technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Free Lock wordt reizen een stuk gemakkelijker en veiliger. Het is een innovatieve oplossing voor reizigers die hun bagage veilig willen vergrendelen terwijl ze even willen rusten of naar het toilet moeten. Met zijn unieke ontwerp en functionaliteit is de Free Lock een must-have voor elke reiziger die op zoek is naar gemak en gemoedsrust.

Afbeelding credits: Bruce Tao / Designer


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bruce Tao
Afbeeldingscredits: Creator (Bruce Tao / Designer)
Projectteamleden: Design leader: Chen Qu Designer: Honghe Gao Designer: Zhengzhong Zhou Designer: Xingchen Pan Designer: You Lv
Projectnaam: Free Lock
Projectklant: Bruce Tao


Free Lock IMG #2
Free Lock IMG #3
Free Lock IMG #4
Free Lock IMG #5
Free Lock IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp