Thankusir Neverland: Een Uniek Restaurant Ontwerp

Een Ontwerp van Bo Zhou

Inleiding:

Het restaurantontwerp van Thankusir Neverland, gemaakt door de getalenteerde ontwerper Bo Zhou, is een uniek en inspirerend project dat de schoonheid van een voormalige autoreparatiewerkplaats benut. Dit restaurant, bar en café in Shenyang, China, is een perfect voorbeeld van hoe het behouden van de oorspronkelijke kenmerken van een gebouw kan leiden tot een prachtige en harmonieuze ruimte.

Als ontwerper werd Bo Zhou geïnspireerd door de verweerde oude muren van het gebouw. Hij wilde deze muren behouden en andere ontwerpelementen gebruiken om hun schoonheid te accentueren. Het resultaat is een adembenemende ruimte die de bezoekers betovert.

Belangrijkste Kenmerken:

Een van de meest opvallende kenmerken van het Thankusir Neverland-ontwerp is het gebruik van een dakraam. Dit dakraam laat het zonlicht rechtstreeks in de ruimte stromen, waardoor er een prachtig spel van licht en schaduw ontstaat. Onder het dakraam is een vloer-tot-plafond hoge plank geïnstalleerd, die is versierd met witte kleipotten. Dit creëert een unieke en artistieke sfeer in de ruimte.

Daarnaast heeft Bo Zhou passages gecreëerd tussen verschillende onafhankelijke gebouwen, waardoor de gasten gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunnen gaan zonder naar buiten te hoeven gaan. Dit zorgt voor een naadloze en intuïtieve ervaring voor de bezoekers.

Realisatietechnologie:

Gezien het beperkte budget voor de renovatie, heeft het ontwerpteam besloten om de schoonheid van het gebouw zelf te benutten. De verweerde muren zijn behouden gebleven en gecombineerd met rustieke materialen zoals hout en cement, waardoor een harmonieuze en natuurlijke sfeer ontstaat. Het gebruik van deze materialen draagt bij aan de unieke uitstraling van het restaurant.

Specificaties:

- Hoogte eetgedeelte: 3650 mm

- Hoogte kelderbar: 2550 mm

- Hoogte mezzanine verdieping vleugelgebouw: 2790 mm

- Hoogte tweede verdieping vleugelgebouw: 2800 mm

Locatie en Tijdlijn:

Het Thankusir Neverland-project begon in augustus 2017 in Shenyang en werd in oktober 2018 voltooid. Het is een opmerkelijk voorbeeld van hoe een oude autoreparatiewerkplaats is omgetoverd tot een prachtig restaurant, bar en café.

Conclusie:

Het restaurantontwerp van Thankusir Neverland is een ware inspiratiebron. Bo Zhou heeft met dit project laten zien hoe het behouden van de oorspronkelijke kenmerken van een gebouw kan leiden tot een unieke en betoverende ruimte. Met zijn gebruik van natuurlijk licht, artistieke decoraties en harmonieuze materialen heeft Bo Zhou een plek gecreëerd waar gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in een prachtige omgeving.

Awards en Erkenning:

Het ontwerp van Thankusir Neverland heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en benadrukt de technische en artistieke vaardigheden die erin zijn verwerkt.

Afbeeldingscredits:

Fotograaf: Mu Xing, Xing Wen, Da Bai


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bo Zhou
Afbeeldingscredits: Photographer: Mu Xing, Xing Wen, Da Bai
Projectteamleden: Yuyang Cai
Projectnaam: Thankusir Neverland
Projectklant: Bo Zhou


Thankusir Neverland IMG #2
Thankusir Neverland IMG #3
Thankusir Neverland IMG #4
Thankusir Neverland IMG #5
Thankusir Neverland IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp