Fontana Haus: Een samensmelting van minimalistisch ontwerp en architecturale grandeur

Dom Tee Zwu Shyan creëert een unieke woonervaring met zijn bekroonde interieurontwerp

In een wereld waar minder vaak meer is, heeft Dom Tee Zwu Shyan een woonhuis ontworpen dat zowel minimalistisch als groots is. Geïnspireerd door de fonteindetails van Fondazione Querini Stampalia in Venetië, heeft Shyan een ruimte gecreëerd die de grenzen van traditioneel interieurontwerp verlegt.

De Fontana Haus, gelegen in Kuala Lumpur, is een studie in contrasten. De ruimte wordt gekenmerkt door een extreem hoog en laag plafond, wat een unieke uitdaging vormde voor de ontwerper. Shyan's oplossing was om de hoogte van het plafond als het brandpunt van de ruimte te gebruiken, waarbij hij een lamp vanaf de hoge muur ophing om de stroom van een fontein na te bootsen.

Het unieke kenmerk van dit ontwerp is de naadloos gebouwde muuruitstulping, gemaakt van gipsplaat. Deze uitstulping, die bedoeld is om een dimensionale indruk te geven, wordt versterkt door een levendige kleur die de enorme kale muur benadrukt. Dit element van verrassing of contrast tussen het eenvoudige en het levendige draagt bij aan de unieke esthetiek van de ruimte.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend. De ruimte is ongeveer 13410mm (L) x 5997mm (B) x 5400mm (Leegte H) & 2600mm (eethoogte). De console is ongeveer 3967mm (L) x 423mm (D) x 1200mm (H), met een niveau van 550mm (H) verhoogd vanaf de vloerafwerking, bedekt met een gebogen profiel van een straal van 380mm.

Shyan's ontwerp is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. De ruimte heeft vier dimensies binnen het gemeenschappelijke grondgebied. De foyer heeft een opening waar de ontwerper het een drempel noemt van de verdeler met de inbrenging van de reflectie om de lagen van de ruimte te ontvouwen. De woonruimte met een minimale achtergrond integreert de waterfontein-achtige tv-console die zijn afwerklaag giet met verschillende reflecties om de emoties van de gebruiker van kalmte te interactief te maken.

De Fontana Haus heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. De prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden geëerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met zijn unieke benadering van interieurontwerp heeft Dom Tee Zwu Shyan een ruimte gecreëerd die zowel minimalistisch als groots is. De Fontana Haus is een perfect voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om een unieke woonervaring te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zwu Shyan Tee
Afbeeldingscredits: Photographer: Pixelawphotography
Projectteamleden: Creative Director: Dom Tee Zwu Shyan Interior Designer: Stephrynnn NG
Projectnaam: Fontana Haus
Projectklant: Zwu Shyan Tee


Fontana Haus IMG #2
Fontana Haus IMG #3
Fontana Haus IMG #4
Fontana Haus IMG #5
Fontana Haus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp