Het Homestead of Pureness: Een Xanadu van Licht en Rustiek

Een unieke residentie ontworpen door Chia Chi Yeh

Inleiding:

De Homestead of Pureness, ontworpen door Chia Chi Yeh, is een adembenemende residentie die tonen van licht en rustiek combineert. Met het gebruik van hout, lavendel en grijstinten, evenals glazen schermen en theeglazen, creëert dit ontwerp een ruimte die zowel uitnodigend als transparant is. Deze Xanadu in de stad biedt de bewoners een ongerepte leefomgeving.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de semi-openbare ruimte, waarbij de studie en de keuken zijn uitgerust met titanium-geplateerde hardware en glazen schermen om een ​​groot visueel effect te creëren. De keuken heeft ook een schuifdeur, waardoor de gebruiker de ruimte vrij kan aanpassen en kookgeuren efficiënt kan isoleren. Grijstinten, lavendel en houten tonen worden op verschillende manieren toegepast en gecombineerd met prachtige marmeren platen aan de televisiewand, waardoor het geheel een gevoel van elegantie en luxe krijgt.

De Homestead of Pureness maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen om het ontwerp tot leven te brengen. Van de kristallijne en ingetogen luxueuze marmeren televisiewand tot de glazen schermen, theeglazen, houten vloeren, houten kasten en niet-giftige cementverf, elk element draagt bij aan de esthetiek en functionaliteit van de ruimte.

De interactie in dit ontwerp is gericht op het maximaliseren van de ruimte en het creëren van transparantie. Door de master bedroom en de kinderkamer intern met 50 centimeter te verkleinen, kon de studie worden uitgebreid. Glas schuifdeuren met titanium-geplateerde frames vervangen de dubbelzijdige muur om transparantie te creëren. Een korte keukeneiland vergroot de flexibiliteit tijdens het koken. Dezelfde methode wordt toegepast tussen de studie en de woonkamer, waar helder glas een ruimtelijk effect creëert.

De Homestead of Pureness is gelegen in Taiwan en het project werd gestart in juli 2020 en voltooid in oktober 2020. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar lichte kleuren en tinten wit. Door de juiste materialen en kleuren te combineren, heeft de ontwerper een ruimte gecreëerd die zowel elegant als semi-luxueus aanvoelt. Het gebruik van houten vloeren en marmeren accenten draagt bij aan de warmte en gratie van de privéruimtes.

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was om rijkdom en stabiliteit in de ruimte te brengen zonder een gevoel van zwaarte te creëren. Door lichte houtkleurige elementen te combineren met donkerbruine meubels en accessoires, is er een harmonieus en gebalanceerd geheel ontstaan.

De Homestead of Pureness is een meesterwerk dat tonen van licht en rustiek combineert. Met zijn unieke eigenschappen, slimme indeling en aandacht voor detail, biedt dit ontwerp een ongeëvenaarde leefomgeving voor de bewoners. Het is een ware Xanadu in de stad.

Afbeeldingen met dank aan Mark Hsu.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de branche en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chia Chi Yeh
Afbeeldingscredits: Mark Hsu
Projectteamleden: CHIA-CHI YEH
Projectnaam: Homestead of Pureness
Projectklant: Chia Chi Yeh


Homestead of Pureness IMG #2
Homestead of Pureness IMG #3
Homestead of Pureness IMG #4
Homestead of Pureness IMG #5
Homestead of Pureness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp