Utopia van de Zee: Een Panoramisch Woonparadijs

Architect Tzu Chen Tuan creëert een zeezicht utopie

In de voorhoede van architectonische innovatie staat 'Utopia of the Sea', een residentieel hoogstandje ontworpen door Tzu Chen Tuan. Dit project is een lofzang op de natuurlijke schoonheid van de oceaan en belichaamt een luxueuze en romantische woonervaring.

Geïnspireerd door een adembenemend 270-graden panoramisch zeezicht, heeft Tzu Chen Tuan een residentieel project ontwikkeld dat de essentie van de oceaanfrontbeleving vangt. De uitgestrekte ramen en het 90-graden omsluitende balkon zijn onmisbare elementen die zorgen voor een ongehinderd uitzicht en een gevoel van luxe en romantiek in het dagelijks leven.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp worden benadrukt door een slimme indeling van de binnenruimte, die ongeveer 100 vierkante meter beslaat. Door een scheidingswand te verwijderen, wordt het kostbare uitzicht volledig omarmd. De entree kenmerkt zich door een verhoogd platform met een was- en zandfunctie, verbonden met trappen die naar verschillende slaapkamers en de entree leiden, en eindigt in een semi-buiten Jacuzzi op het balkon - het hart van het ontwerp.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van lichtgewicht bakstenen voor het verhoogde platform en een microcement coating, wat zorgt voor structurele lichtheid en tegelijkertijd een rustieke esthetiek uitstraalt. Het interieur is een harmonieuze mix van Griekse stijl boogramen, rieten lampkunst en houten elementen, die subtiel dialogeren met het blauw en groen van het omliggende zeegezicht.

De interactie met de ruimte is geoptimaliseerd door de verwijdering van een scheidingswand, waardoor de ruimte zich opent en samensmelt met de bestaande eet- en woonkamer. Dit, samen met de verhoogde vloer bij de entree, zorgt voor een onbelemmerde stroom en definieert de publieke en private domeinen binnen de residentie.

Het project, dat in januari 2023 van start ging en in mei 2023 in China werd voltooid, is een toonbeeld van hoe designonderzoek kan leiden tot het benutten van de natuurlijke voordelen van een locatie. Het biedt een ongehinderd en open zeezicht, verbetert de circulatie en onderscheidt duidelijk tussen gemeenschappelijke en privéruimtes.

De uitdaging lag in het maximaliseren van de potentie van de locatie om een onbelemmerd en uitgestrekt zeezicht te waarborgen, terwijl er een balans werd behouden tussen kostenbeheersing en de optimale presentatie van ruimtekwaliteit en -stijl. Dit commerciële project vereiste een zorgvuldige afweging van economische overwegingen, maar slaagde erin een ideale voorstel te realiseren dat economische overwegingen omarmt en tegelijkertijd de open zee, lichte structuur en rustieke schoonheid benadrukt.

'Utopia of the Sea' is bekroond met de IJzeren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tzu Chen Tuan
Afbeeldingscredits: Tzu Chen Tuan
Projectteamleden: Tzu Chen Tuan
Projectnaam: Utopia of the Sea
Projectklant: J+C Interior Design


Utopia of the Sea IMG #2
Utopia of the Sea IMG #3
Utopia of the Sea IMG #4
Utopia of the Sea IMG #5
Utopia of the Sea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp