De Skylight is als zonneschijn

Een unieke renovatie van een oud gebouw in Taoyuan City, Taiwan

Inleiding

De Skylight is als zonneschijn is een opmerkelijke renovatie van een oud gebouw in Taoyuan City, Taiwan. Het project, ontworpen door Huang Chun-Chi, is een voorbeeld van innovatieve interieurontwerp en architectuur. Door het gebruik van slimme ontwerpkeuzes en technologieën heeft Huang Chun-Chi een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de uitdagingen van het smalle en lange oorspronkelijke gebouw. Huang Chun-Chi vergrootte het oorspronkelijke terras in het midden van het gebouw en voegde een drieweg glazen deur toe om een comfortabele omgeving te creëren. Hierdoor kan overvloedig natuurlijk licht van de bovenste verdieping naar de onderste verdieping stromen, waardoor de duisternis en afzondering van de gang worden geëlimineerd en het uitzicht bijzonder aantrekkelijk wordt.

Een van de unieke eigenschappen van dit ontwerp is de aandacht voor detail en de zorgvuldige planning. Het gebouw is oud en vereiste daarom uitgebreide funderingswerken, vernieuwing van leidingen, vernieuwing van deuren en ramen en renovatie van trappenhuizen. Deze verbeteringen hebben niet alleen de kwaliteit en levensduur van de woning aanzienlijk verbeterd, maar ook de mobiliteit voor ouderen geoptimaliseerd. Daarnaast zorgt het atrium ervoor dat natuurlijk licht de ruimte kan binnendringen, waardoor het probleem van slechte verlichting in het lange huis slim wordt opgelost.

De realisatie van dit ontwerp vereiste geavanceerde technologieën en zorgvuldige materiaalkeuzes. Het onzichtbare funderingswerk omvatte het egaliseren van de grond, het vervangen van deuren en ramen, het opnieuw waterdicht maken van de buitenmuren en het vervangen van oude leidingen. Er werd gekozen voor hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen, zoals vochtregulerende en stofvrije klei, warmte-isolerende houtwolcementplaten en PVC-vloertegels, om het plafond, de vloeren en de muren te verfraaien en een solide basis te leggen voor een modern huis dat geschikt is voor alle leeftijden.

De Skylight is als zonneschijn heeft een oppervlakte van 210 vierkante meter en is zorgvuldig ontworpen om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen. De ruimte is opnieuw ingedeeld en de lay-out is aangepast om een gevoel van ruimte en vrijheid te creëren. Het onderste gedeelte van de begane grond is openbaar toegankelijk, terwijl het bovenste gedeelte is verdeeld in slaapkamers, badkamers en trappenhuizen waar privacy belangrijk is. Het bovenste gedeelte heeft een terrastuin en een multifunctionele recreatieruimte, waardoor er een visuele stroming ontstaat in zowel horizontale als verticale richtingen.

Het project werd voltooid in oktober 2021 in Taoyuan City, Taiwan. Het vereiste uitgebreid onderzoek en planning om de uitdagingen van het oude gebouw aan te pakken. Het resultaat is een prachtig gerenoveerde ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Skylight is als zonneschijn is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent het goed doordachte ontwerp en de innovatieve benadering van het project. Het is een voorbeeld van een ontwerp dat voldoet aan professionele en industriële eisen en bijdraagt aan een betere wereld.

Met De Skylight is als zonneschijn heeft Huang Chun-Chi een inspirerend ontwerp gecreëerd dat laat zien hoe een oud gebouw nieuw leven kan worden ingeblazen. Door slimme ontwerpkeuzes en aandacht voor detail heeft Huang Chun-Chi een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Dit project is een inspiratiebron voor toekomstige renovaties en laat zien wat er mogelijk is met creativiteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huang Chun-Chi
Afbeeldingscredits: SAMMI DESIGN
Projectteamleden: Huang Chun-Chi
Projectnaam: The Skylight is Like Sunshine
Projectklant: Huang Chun-Chi


The Skylight is Like Sunshine IMG #2
The Skylight is Like Sunshine IMG #3
The Skylight is Like Sunshine IMG #4
The Skylight is Like Sunshine IMG #5
The Skylight is Like Sunshine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp