Soaking in Daylight: Een samensmelting van Japanse eenvoud en moderne luxe

Ontwerper Yu Hsuan Lin creëert een unieke residentiële ruimte

In dit artikel belichten we het bekroonde interieurontwerp 'Soaking in Daylight', gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Yu Hsuan Lin. Dit ontwerp is een prachtige combinatie van Japanse eenvoud en moderne luxe, gerealiseerd in een residentiële setting.

Yu Hsuan Lin heeft met succes twee schijnbaar conflicterende elementen samengevoegd in deze residentiële ruimte, om zo de droom van de klant te realiseren: een woning die zowel de eenvoud van de Japanse stijl als de luxe van een modern interieur belichaamt. Een overvloed aan houten bouwmaterialen is toegepast in de woonkamer, terwijl de witgrijze muren de essentie van de Japanse eenvoud weerspiegelen. De hoofdslaapkamer is daarentegen gedecoreerd met glaselementen om een gevoel van luxe te creëren, zonder het warme, huiselijke gevoel te verliezen dat elke woning zou moeten hebben.

Het unieke aan dit project is de hoofdslaapkamer. Om voldoende daglicht in de kamer te brengen en zo de helderheid en vitaliteit te verhogen, heeft de ontwerper na zorgvuldige overweging gekozen voor deuren, ramen en planken van glas. Deze vindingrijkheid laat het zonlicht de ruimte binnenstromen, waardoor de bewoner elke ochtend vol levendigheid kan begroeten.

De klant wilde een hoogwaardige woonomgeving, dus de ontwerper heeft delicate details toegevoegd die niet gebruikelijk zijn in interieurontwerpprojecten. Zo hebben de terrazzovloer van de entree en de architectonische betoncoating van de woonkamermuren een primitieve maar toch gestructureerde sfeer gecreëerd, wat resulteert in een rijke, moderne en toch geordende algehele uitstraling.

Deze woning van 39 ping is uitgerust met drie slaapkamers en twee woonkamers. Bij binnenkomst kan men vanaf de entree tot aan de keuken de gehele binnenruimte overzien. De configuratie is opgebouwd volgens de open-end methode om een harmonieuze en ontspannen openbare ruimte te creëren die voldoet aan de eisen van de klant. De algehele inrichting is voornamelijk uitgevoerd in witgrijze kleuren en gecombineerd met houten vloeren, systeemkasten, deuren, stoelen en tafels om een rustieke sfeer te creëren.

Het project werd voltooid in Taiwan. De grootste uitdaging van dit project was de hoofdslaapkamer. Door een aanvankelijk slecht ontwerp van de ramen kon er geen daglicht in de kamer komen, wat resulteerde in een sombere en rommelige ruimtelijke beleving. Deze situatie verhoogde ook de moeilijkheidsgraad voor de ontwerper bij het ontwerpen van de opbergmogelijkheden.

Deze residentiële ruimte heeft de prestigieuze A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' gewonnen in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door het bieden van voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Hsuan Lin
Afbeeldingscredits: Yung Cun Interior Design
Projectteamleden: Yu-Hsuan Lin
Projectnaam: Soaking in Daylight
Projectklant: Yu-Hsuan Lin


Soaking in Daylight IMG #2
Soaking in Daylight IMG #3
Soaking in Daylight IMG #4
Soaking in Daylight IMG #5
Soaking in Daylight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp