Interpretatie van Droom: Een Uniek Residentieel Ontwerp

Een ontwerp van Wen Hsueh Wu

Inleiding:

Bij het ontwerpen van een residentieel interieur is het belangrijk om de wensen en persoonlijkheid van de bewoners te begrijpen. Het project "Interpretatie van Droom" van ontwerper Wen Hsueh Wu is een perfect voorbeeld van hoe een uniek ontwerp kan worden gerealiseerd door het combineren van verschillende culturele invloeden. Met een mix van westerse en oosterse elementen, creëert dit ontwerp een harmonieuze en stijlvolle leefruimte.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit een stuk stof van Hermes, ontworpen door Nigel Peake, een architect en illustrator. Het patroon van de stof diende als een perfecte achtergrond voor het eetgedeelte. Het idee van een doolhofachtige ruimte met een bruidegom in een koets die op zoek is naar paarden, bracht de ontwerper op het idee van een gelaagd en gedetailleerd ontwerp met jacquard en geborduurde weefsels. Deze opvallende stoffering fungeert als een functionele schuifdeur voor opslag, terwijl het ook een vleugje westerse stijl met een vleugje zen-kunst toevoegt aan de ruimte.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de combinatie van traditionele en moderne elementen. De meubels, accessoires en kunstwerken zijn zorgvuldig gekozen om zowel de westerse als oosterse cultuur te weerspiegelen. Een opvallend kunstwerk van Marc Quinn, dat een orchidee afbeeldt met lage verzadigde lijnen en hoge kleurdichtheid, dient als een visueel hoogtepunt op weg naar de slaapkamers. De slaapkamer zelf is voorzien van een zijden wandbekleding met reflecterend metaalgaren, wat zorgt voor een horizontaal lijnenspel dat doet denken aan kalligrafie. Een marmeren sculptuur van David voegt een moderne touch toe aan de ruimte.

De technologie achter dit ontwerp is zorgvuldig gekozen om zowel functionaliteit als duurzaamheid te garanderen. De constructie is gemaakt van multiplex en verschillende lagen verf voor een matte en stevige afwerking. Een zware leisteen is gebruikt voor de tv-wand, terwijl een kunstmatige steen is gekozen voor het keukenaanrecht vanwege de duurzaamheid en het gemak van schoonmaken.

Het ontwerp van "Interpretatie van Droom" is gebaseerd op de wensen van de bewoners en de culturele invloeden die zij belangrijk vinden. Het project is gelegen in een nieuw appartement in Taiwan en heeft ongeveer zes maanden in beslag genomen om te voltooien. Het was een uitdaging om het bestaande werk te integreren en binnen het budget te blijven, maar het resultaat is een unieke en harmonieuze leefruimte die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt.

Met zijn mix van westerse en oosterse elementen is "Interpretatie van Droom" een inspirerend ontwerp dat laat zien hoe verschillende culturen kunnen samenkomen om een unieke en stijlvolle leefruimte te creëren. Het gebruik van traditionele en moderne elementen, gecombineerd met zorgvuldig gekozen materialen en technologie, maakt dit ontwerp een ware blikvanger. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Bronze A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Met "Interpretatie van Droom" heeft ontwerper Wen Hsueh Wu een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van interieurontwerp verlegt en laat zien hoe verschillende culturele invloeden kunnen samenkomen om een unieke en stijlvolle leefruimte te creëren. Dit ontwerp is een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een harmonieuze en persoonlijke leefomgeving.

Afbeeldingen met dank aan fotograaf Frankie Fang.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Hsueh Wu
Afbeeldingscredits: Photographer Frankie Fang
Projectteamleden: Wen- Hsueh Wu Yachen Wu Shih-I Huang
Projectnaam: Interpretation of Dream
Projectklant: Wen Hsueh Wu


Interpretation of Dream IMG #2
Interpretation of Dream IMG #3
Interpretation of Dream IMG #4
Interpretation of Dream IMG #5
Interpretation of Dream IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp