All Day Place Shibuya: Een Hotel dat Lokale en Reizende Gemeenschappen Verbindt

Een Unieke Bestemming in het Hart van Shibuya

Door [Uw Naam]

In het bruisende Shibuya, het iconische symbool van de moderne Japanse cultuur, bevindt zich het hotel "All Day Place Shibuya". Dit hotel heeft als concept "een plek waar iedereen samenkomt" en moedigt ontmoetingen aan tussen zowel de lokale bevolking als reizigers. Het is ontworpen als een gastvrije plek waar mensen kunnen genieten van een kopje koffie, een biertje of een maaltijd, terwijl ze de levendigheid van Shibuya ervaren.

De begane grond van het hotel fungeert als een ontmoetingsplek, een koffiebar en een bierbar. Op de tweede verdieping bevinden zich de receptie, de lobby en het restaurant van het hotel. Grote glazen ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden uitzicht op het nabijgelegen park.

Een opvallend kenmerk van het hotel is het vierkante tegelpatroon in verschillende tinten groen, dat de buitenzitjes en de faciliteiten op de begane grond verbindt met de interne trap naar het restaurant en de receptie. Het hotel is ontworpen vanuit het perspectief van "gewone en vertrouwde materialen op buitengewone en vertrouwde manieren gebruiken". Zo zijn bijvoorbeeld de mediaconsoles en bedframes in de hotelkamers gemaakt van donkergroen melamine triplex, wat zelden wordt gebruikt voor hotelmeubilair en er goedkoop uit kan zien als het niet smaakvol wordt toegepast.

Met 14 verdiepingen boven de grond en 1 verdieping onder de grond, heeft het hotel in totaal 160 kamers. Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar, variërend van compacte kamers voor zakenreizigers tot grote kingsize bedden voor groepen jongeren en ruime bedden voor gezinnen en stellen.

Het All Day Place Shibuya hotel verwelkomt niet alleen de lokale bevolking en reizigers, maar ook mensen van alle leeftijden. Shibuya is altijd een stad geweest waar cultuur wordt overgedragen en waar mensen van alle leeftijden, of ze nu in de twintig of veertig zijn, op elk moment kunnen langskomen. Om aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen te voldoen, biedt het hotel een breed scala aan kamertypes.

Het project voor het All Day Place Shibuya hotel begon in april 2017 en werd geopend op 27 april 2022. Shibuya is een van de drukste en meest kleurrijke wijken van Tokio, vol met winkels, restaurants en nachtclubs. Het is een mode- en cultuurcentrum en de straten van Shibuya zijn de bakermat van veel van de modetrends en entertainmenttrends van Japan.

Het All Day Place Shibuya hotel is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid. Er zijn duurzame materialen gebruikt voor zowel de constructie als de voorzieningen die aan gasten worden aangeboden. Daarnaast maakt het hotel gebruik van hernieuwbare energiebronnen en heeft het een efficiënt property management systeem geïnstalleerd, waardoor het personeel hun tijd efficiënter kunnen besteden aan het bedienen van gasten. Het hotel biedt ook een exclusief radiokanaal met rapportages over reizen, het hotel en het leven in Shibuya, waardoor gasten een uniek kijkje krijgen in het leven in Shibuya.

Het All Day Place Shibuya hotel is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het All Day Place Shibuya hotel is niet zomaar een hotel. Het is een levendige ontmoetingsplek waar lokale bewoners en reizigers samenkomen, waar verschillende generaties elkaar ontmoeten en waar de rijke cultuur van Shibuya wordt gevierd. Of je nu op zoek bent naar een comfortabele plek om te verblijven, een kopje koffie wilt drinken of wilt genieten van een heerlijke maaltijd, het All Day Place Shibuya hotel biedt het allemaal.

Beeldcredits: Fotograaf Kenta Hasegawa, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: UDS Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #1 to 4: Photographer Kenta Hasegawa, 2022
Projectteamleden: Developer: and co.,ltd., Interior Design: DDAA Inc., Daisuke Motogi, Kazuya Sumida, Taiga Mando, Graphic Design: Sitoh inc., Motoi Sitoh, Artworks: VOILLD, Haruhi Ise, Producer: UDS Ltd., Yusaku Takahashi, Tetsuya Akaiwa, Design Director: UDS Ltd., Yoshiyuki Takahashi, Creative Direction: UDS Ltd., Kumiko Fujisawa, Mao Sawada, Eri Makio, Megumu Ando
Projectnaam: All Day Place
Projectklant: UDS Ltd.


All Day Place IMG #2
All Day Place IMG #3
All Day Place IMG #4
All Day Place IMG #5
All Day Place IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp