Prakrishi: Unieke Honingverpakking met een Minimalistisch Ontwerp

Een innovatieve benadering van honingverpakking door Vishal Vora

Inleiding

Prakrishi, een toonaangevend merk op het gebied van natuurlijke producten, heeft een nieuwe reeks honing gelanceerd met een opvallende verpakking. Het ontwerp, gemaakt door Vishal Vora, combineert minimalisme met een uniek visueel element om de aandacht van consumenten te trekken en hen te informeren over de verschillende smaken honing die beschikbaar zijn.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de bestaande ontwerpparameters van het vlaggenschipmerk, die veel witruimte en een minimalistische benadering hebben. Vora heeft deze principes toegepast en alleen het noodzakelijke deel van de grafische elementen gebruikt om het verhaal over te brengen, zonder af te wijken van de verpakkings- en ontwerprichtlijnen.

De unieke eigenschappen van deze honingverpakking zijn te danken aan de zes verschillende smaken honing die onder het moedermerk Prakrishi vallen. Het ontwerp maakt gebruik van de vleugels van een bij als visueel element, wat niet alleen een opvallende grafische weergave oplevert, maar ook voldoende visuele informatie biedt aan consumenten om een weloverwogen keuze te maken in het winkelschap.

De flesjes zijn gemaakt van glas en hebben een hoogte van 180 mm en een breedte van 100 mm. De etiketten en deksels zijn gedrukt op natuurlijk wit papier met een textuur, wat een extra laag van verfijning toevoegt aan het ontwerp.

Het ontwerpproces omvatte zorgvuldige selectie van de flesjes en het juiste papier om het gewenste resultaat te bereiken. Na het maken van de ontwerpschetsen werden er mock-ups gemaakt en aan de drukker gegeven om het juiste resultaat te verkrijgen.

Deze honingverpakking is ontwikkeld in India, waar het project in januari 2021 van start ging en in maart 2021 werd afgerond.

De uitdaging bij het ontwerpen van deze productuitbreiding voor het moedermerk Prakrishi was het behouden van de juiste balans. Aan de ene kant moest het een onderscheidende identiteit hebben als productsegment, maar zonder te ver af te wijken van de visuele stijl van het vlaggenschipmerk. Het gebruik van de bijenvleugels als visueel element heeft dit doel bereikt en zorgt voor een aantrekkelijke en informatieve verpakking.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, expertise en innovatie. Het minimalistische ontwerp en de unieke visuele elementen maken deze honingverpakking een opvallende verschijning.

Met de nieuwe honingverpakking van Prakrishi heeft Vishal Vora een perfecte balans gevonden tussen minimalisme en informatieve visuele elementen. Het ontwerp trekt de aandacht van consumenten en biedt tegelijkertijd voldoende informatie om een weloverwogen keuze te maken. Deze innovatieve benadering van honingverpakking laat zien dat design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vishal Vora
Afbeeldingscredits: Vishal Vora (Sol Benito)
Projectteamleden: Vishal Vora
Projectnaam: Prakrishi
Projectklant: Vishal Vora


Prakrishi IMG #2
Prakrishi IMG #3
Prakrishi IMG #4
Prakrishi IMG #5
Prakrishi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp