Shanghai Bohua Toren: Een Nieuwe Dimensie van Kantoorontwerp

Minimalisme en Functionaliteit in het Hart van Shanghai

Het ontwerpteam van Bill Yen, Frank Chen en Lainey Lv presenteert een uniek kantoorconcept voor een financiële firma in de Shanghai Bohua Toren.

In de wereld van kantoorontwerp is de Shanghai Bohua Toren een toonbeeld van minimalisme en elegantie. Het interieur, gedomineerd door lichte travertijn, beton en eikenhout, biedt een consistent visueel ritme dat zowel rustgevend als functioneel is. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door klassieke bouwverhoudingen, wat resulteert in een ontwerp dat perfect past bij de statuur van een financieel bedrijf.

De Shanghai Bohua Toren onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het ontwerp biedt een fysieke thuisbasis voor het personeel van een investeringsfirma, dat tijdens de pandemie veelal vanuit huis werkte. Het gebouw dient niet alleen als kantoorruimte in Shanghai, maar ook als geschikte ontmoetingsplek voor investeerders en VIP's. Het interieur is opgedeeld in twee delen, gescheiden door een lobby: een werkstationgedeelte en een vergadergedeelte, waarbij de werkruimte wordt gedomineerd door lange tafels die doen denken aan leestafels in bibliotheken, en persoonlijke lockers.

De ontwerpfilosofie achter de Shanghai Bohua Toren is gebaseerd op een moderne en minimalistische aanpak, waarbij het materiaalpalet beperkt blijft tot beton, travertijn en blond eikenhout. Dit zorgt voor een serene en professionele sfeer die de creativiteit en productiviteit ten goede komt. De privébureaus zijn slim verborgen achter houten wanden, wat zorgt voor een gevoel van privacy in een open ruimte.

Het ontwerpteam, geleid door ontwerpdirecteur Bill Yen, met projectontwerper Frank Chen en de ontwerpers Martin Wang en Kid Yang, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook voldoet aan de praktische eisen van een moderne kantooromgeving. Het project, gestart en voltooid in 2021, is een voorbeeld van snelle en effectieve projectrealisatie.

De inspanningen en het innovatieve ontwerp van de Shanghai Bohua Toren zijn bekroond met de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Shanghai Bohua Toren is een bewijs van het talent en de visie van het ontwerpteam en een inspiratiebron voor toekomstige kantoorontwerpen wereldwijd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bill Yen
Afbeeldingscredits: Bill Yen
Projectteamleden: Design Director: Bill Yen Project Designer: Frank Chen Designer: Martin Wang Designer: Kid Yang
Projectnaam: Shanghai Bohua Tower 55F
Projectklant: Mrt design


Shanghai Bohua Tower 55F IMG #2
Shanghai Bohua Tower 55F IMG #3
Shanghai Bohua Tower 55F IMG #4
Shanghai Bohua Tower 55F IMG #5
Shanghai Bohua Tower 55F IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp