Dromerige Elegantie in Taipei

Idan Chiang's 'Dreamscape' verenigt luxe en licht

In de schaduw van een Parijse zonsopgang vindt Idan Chiang's 'Dreamscape' zijn oorsprong, een residentie die luxe en licht op een dromerige wijze samenbrengt. De zachte kleuren en natuurlijke lichtinval benadrukken de etherische sfeer van het interieur, waarbij elke ruimte een uniek karakter uitstraalt.

De 'Dreamscape' residentie, ontworpen door Idan Chiang, is een toonbeeld van harmonie tussen verfijnde kleurenpaletten, sierlijke rondingen en indirecte verlichting. In dit 275 vierkante meter tellende project worden natuurlijk hout, lichte tinten en stijlvolle accenten gecombineerd om een warme en luxueuze ambiance te creëren. De hoofdkleedkamer is voorzien van luxe lederen panelen en elegant marmer, terwijl een strak paneel de televisiewand verfraait en een vloeiend plafondontwerp de keuken transformeert in een Europese glazen keukenruimte.

De technologie achter de realisatie van 'Dreamscape' is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Zachte meubels en meubelopstellingen complementeren het centrale plafondontwerp, waardoor de visuele structuur wordt verminderd. De gebruikte materialen, zoals titanium-plated en antiek bronzen metalen, voegen een laag van verfijning toe. In de hoofdkleedkamer zorgen lederen panelen en gebogen marmer voor een luxueuze uitstraling. De vloeiende plafondontwerpen balanceren de lage structuur in de westerse keuken, waardoor een glazen keukenruimte in Europese stijl ontstaat.

De 'Dreamscape' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een functioneel meesterwerk. De slaapkamers zijn via de foyer met elkaar verbonden, wat de ruimte optimaliseert en duidelijk afgebakende gebieden creëert. Indirecte verlichting en lichtrefractie onder meerdere hoeken zorgen voor een zachte en uitnodigende sfeer. Dubbele longitudinale assen scheiden de eetkamer van de westerse keuken en de woonkamer, waardoor de ruimtelijke ervaring voor verschillende activiteiten wordt verbeterd.

De uitdagingen bij het ontwerpen van 'Dreamscape' waren niet gering. Efficiënte ruimtelijke planning resulteerde in een ruime hoofdsuite en twee gastensuites, verbonden door een familie mediakamer. Ondanks de lagere plafonds in de keuken door structurele balken, werd door het lichtgevende plafondontwerp toch een sfeer van een Europese glaskas opgeroepen. In de badkamer zorgen strategisch geplaatste Normandische luiken voor privacy en natuurlijk licht, wat resulteert in een glinsterende douche-ervaring.

Inspiratie voor 'Dreamscape' werd gehaald uit de betoverende tinten van een Parijse dageraad, waarbij zachte pasteltinten en zachte stromen natuurlijk licht elke ruimte omhullen. De zorgvuldig geselecteerde meubels en doordachte details smelten samen tot een verfijnd geheel, waardoor deze luxueuze residentie een verhoogde elegantie uitstraalt. Stap binnen in een wereld waar de schoonheid van een Parijse zonsopgang zich ontvouwt binnen het comfort van thuis.

De intellectuele eigendomsrechten van 'Dreamscape' behoren toe aan Idan Chiang van Latelier Fantasia, 2022. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Idan Chiang of L'atelier Fantasia
Afbeeldingscredits: Moooten Studio and Oner Photo
Projectteamleden: Idan Chiang of L'atelier Fantasia
Projectnaam: Dreamscape
Projectklant: L'atelier Fantasia


Dreamscape IMG #2
Dreamscape IMG #3
Dreamscape IMG #4
Dreamscape IMG #5
Dreamscape IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp