Revolutionaire Waterbeheer dankzij Aiops van Xiaoxi Wang

Cloud Intelligent Platform optimaliseert stedelijk waterbeheer

De complexiteit van stedelijke waterleidingnetwerken vereist een innovatieve aanpak voor beheer en onderhoud. Xiaoxi Wang's Aiops-platform biedt een slimme oplossing.

Stedelijke waterleidingnetwerken zijn een cruciale infrastructuur die voortdurend onderhoud en inspectie behoeven. De uitdagingen die hierbij komen kijken, zoals de complexe indeling en moeilijk bereikbare locaties, vragen om een geavanceerde aanpak. Xiaoxi Wang heeft met Aiops een platform ontworpen dat niet alleen deze uitdagingen aangaat, maar ook het waterbeheer optimaliseert en verspilling tegengaat.

Aiops onderscheidt zich door een combinatie van IoT-sensoren, big data, intelligente besturing, cloud computing, kunstmatige intelligentie (AI), digitale tweelingtechnologie en virtual reality (VR). Deze technologieën vormen samen een krachtig monitoringsysteem dat zorgt voor een slimme en veilige verdeling van waterbronnen, met respect voor ecologie en milieu.

De realisatie van dit platform is mogelijk gemaakt door een interactieve interface die gebruikmaakt van een 2.5D GIS-kaart en 2D-iconen. Dit maakt de data intuïtief en vermindert de cognitieve belasting voor gebruikers. Het platform is aanpasbaar aan de voorkeuren van de beheerders, met persoonlijke interface, iconen en snelfuncties. Bovendien biedt het op maat gemaakte visuele datarapportages voor een gepersonaliseerde bedieningsmodus.

De interactie met het Aiops-platform is gericht op directe dataverzameling en intuïtieve rapportage. Beheerders kunnen moeiteloos de algemene en lokale operationele status van het systeem monitoren via de data visualisatie cockpit. Dit bevordert slimme planning, online controle en snelle noodreacties, van de waterbron tot aan de eindgebruiker.

Het Aiops-project is gestart in Beijing in februari 2021 en werd officieel gelanceerd in augustus 2021. Het onderliggende onderzoek toont aan dat waterverspilling een veelvoorkomend probleem is in het beheer van stedelijke waterleidingnetwerken. De traditionele methoden voor data-analyse zijn omslachtig en datakloven tussen verschillende systemen belemmeren de volledige benutting van gegevens. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar omvattende waterbeheerplatforms.

De uitdagingen van traditionele waterbeheersystemen worden met Aiops overwonnen door directe monitoring van verborgen waterapparatuur, snelle foutmeldingen en intelligente controle van operationele tijden. Met een uniforme controle- en hiërarchische coördinatiestructuur faciliteert het platform gesynchroniseerd beheer en optimalisatie van operationele gegevens over verschillende processen en managementstromen.

Aiops heeft in 2024 een Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Website en Web Design. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award erkent het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het beter maken van de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiaoxi Wang
Afbeeldingscredits: Xiaoxi Wang
Projectteamleden: Xiaoxi Wang
Projectnaam: Aiops Based
Projectklant: Xiaoxi Wang


Aiops Based IMG #2
Aiops Based IMG #3
Aiops Based IMG #4
Aiops Based IMG #5
Aiops Based IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp